Skip to main content
Cabinet stomatologic » Noutăți » Sfaturi medicale - Centrul de Implantologie Transilvania » Interviuri medici » Interviu cu Dr. Vlad Iștoan- De ce este importantă consultația înainte de a începe orice tratament?

Chiar dacă fiecare dintre noi își dorește să scape cât mai repede de problemele dentare, orice tratament stomatologic fără consultație nu este nici eficient, nici sigur.
Află în continuare ce ne spune Dr. Vlad Iștoan- medic specialist chirurgie orală și maxilo-facială, despre importanța consultație înainte de tratamentele stomatologice.

-De ce este importantă consultația înainte de a începe orice tratament?
Indiferent de problema cu care te prezinți la medicul stomatolog, fie că e vorba de carii dentare, o măsea spartă, dureri de măsea sau ai nevoie de o igienizare dentară; orice tratament începe doar după un diagnostic. Desigur, medicul poate interveni pentru a trata problemele dentare chiar în aceeași ședință, dar doar după consultație.

-Ce înseamnă o consultație?
-Medicul stomatolog specialist realizează o consultație amănunțită, evaluează starea fiecărui dinte în parte, atât clinic cât și pe radiografie dentară. (radiografie panoramică)
Este important să vedem și starea osului, dacă este nevoie de detartraj și periaj profesional, purtăm o discuție cu pacientul despre starea de sănătate, afecțiunile de care suferă și medicamentele pe care le ia. În funcție de răspunsurile pe care pacientul le oferă, stabilim dacă acesta este pregătit pentru anestezia dentară.

Servicii care te-ar putea interesa

-Cum se ajunge la soluția optimă pentru pacient?
-Abia după ce parcurgem toate aceste etape, stabilim solutia optimă pentru fiecare pacient, planul de tratament individualizat. Nu există soluții standard, fiecare om este unic iar planul de tratament este întotdeauna individualizat. În acest moment, pacientul află toate variantele posibile, durata întregului tratament, durata fiecărei etape și costurile totale.

-Ce se întâmplă după consultație?
-După consultație, pacientul acceptă planul de tratament și se stabilește următoarea programare. Este important și încurajăm pacientul să ne spună ce își dorește și ce așteptări are chiar de la prima discuție.

Așadar, este foarte importantă consultația. De foarte multe ori, pacientul află soluții noi, soluții diferite și uneori chiar variante de tratament mai accesibile decât cele pe care și le imagina el. Medicina a evoluat enorm, există foarte multe solutii pentru fiecare pacient în parte.

Scrie părerea ta