Skip to main content
Cabinet stomatologic » Coroană dentară

Ce este o coroană dentară?

Coroana dentară reprezintă o lucrare protetică menită să îmbrace, asemeni unui înveliș, un pivot dentar sau un dinte deteriorat, cu scopul de a-l restaura atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Există diferite tipuri de coroane dentare, pentru care se optează în funcție de necesitățile danturii și preferințele pacienților. 

Realizată din materiale premium, de calitate superioară, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație, coroana dentară este o soluție de tratament ideală pentru restaurarea unuia sau a mai multor dinți. Atunci când există un dinte lipsă sau dintele nu va putea susține o coroană dentară, medicul îți va explica diferențele dintre tratamentul protetic clasic și cel cu implant dentar.

În funcție de materialul din care sunt realizate, există coroane dentare din compozit (provizorii), metalo-ceramice, din zirconiu integral sau zirconiu stratificat (zirconiu și ceramică). Medicii noștri sunt pregătiți să îți redea zâmbetul cu o coroană dentară potrivită pentru tine! Ne găsești la Centrul de Implantologie Transilvania, în orașele Cluj și Deva . 

coroana-dentara-2
coroana-dentara-2
caz-implantologie-protetica-dentara

Coroana dentară te ajută să-ți recapeți zâmbetul în orice situație

Dacă vrei să zâmbești fără rețineri și să-ți recapeți încrederea în sine, atât coroanele dentare, cât și fațetele dentare sau implanturile dentare, sunt opțiunile la care poți apela cu rezultate de excepție. Coroanele dentare sunt preferate atunci când vrei să menții dinții intacți și să-i protejezi vreme îndelungată. Mai bine spus, coroana dentară asigură un zâmbet complet și sănătos. Ea înconjoară perfect dintele, îmbunătățind duritatea și estetica dentară.

De fapt, coronița dentară restaurează atât funcția, cât și forma și estetica unui dinte fisurat, sau deteriorat. Acest “înveliș” are ca scop reabilitarea danturii, deoarece trebuie să înlocuiască perfect dintele, preluând toate funcțiile acestuia.

Coroana dentară: care este prețul unor dinți sănătoși

Dacă te-am convins asupra necesității de a-ți recăpăta sănătatea orală și bucuria de a zâmbi, ne poți contacta la Centrul de Implantologie Transilvania din Cluj și Deva, unde medicii noștri specialiști îți asigură planul de tratament personalizat și îți prezintă beneficiile unei coroane dentare de calitate superioară. Tot atunci afli și costul întregului plan de tratament, având în vedere că există mai multe tipuri de coroane dentare, în funcție de tipul materialului din care sunt realizate. Astfel, o coroană dentară provizorie este realizată din compozit, în timp ce alte coroane metalice pot fi realizate din zirconiu integral sau din zirconiu și ceramică.

Coroanele dentare se aleg în funcție de particularitățile medicale ale fiecărui pacient, dar și de preferința acestuia. Materialele premium din care sunt confecționate coroanele sunt de înaltă calitate, iar tratamentele au evoluat odată cu tehnologia, astfel încât coroana dentară reprezintă cea mai bună soluție pentru care poți opta pentru a-ți asigura naturalețea zâmbetului fără durere!

Beneficiile unei coroane dentare

 • Asigură danturii un aspect natural și plăcut;
 • Coroana dentară e biocompatibilă și nu doare;
 • Reface și îmbunătățește masticația;
 • Aplicarea unei coroane dentare este rapidă;
 • Dintele poate fi restaurat chiar și în cazurile grave, când acesta prezintă deteriorări în proporție de peste 50%;
 • Acomodarea pacientului cu noua coroană dentară este imediată, fără probleme. 
Programează o consultație

Când ai nevoie de coroană dentară?

Medicul specialist în protetică sau estetică dentară îți poate recomanda realizarea unei coroane dentare în astfel de situații: 

 • Prezența unor carii în stadiu avansat ce au distrus dinții în proporție de peste 50% (coroana dentară îi poate proteja de distrugerea completă);
 • Traumatisme dentare grave care au cauzat crăparea sau spargerea dinților;
 • Pentru îmbunătățirea aspectului unui dinte (formă, culoare, textură etc).
Află mai multe despre implanturile dentare

O procedură complexă, în câțiva pași simpli

01

Te programezi și vii la consultație

Te programezi online, rapid și simplu. În cadrul consultației, medicul specialist va stabili dacă realizarea unei coroane dentare este, într-adevăr, o lucrare protetică potrivită

02

Amprentarea și coroana dentară provizorie

Amprentarea digitală a danturii se face rapid și eficient, cu ajutorul unui scaner performant. Ulterior, medicul specialist poate decide realizarea unei coroane dentare provizorii. 

03

Coroana dentară

În momentul în care coroana dentară este pregătită, aceasta va înlocui coroana dentară provizorie. Aplicarea este rapidă, iar timpul petrecut în cabinet este redus.

04

Un zâmbet nou

Nu-ți rămâne decât să te bucuri de noul tău zâmbet care nu doar că va fi mai frumos, dar va deveni și funcțional și sănătos!

Bucură-te de toate beneficiile unei coroane dentare de calitate superioară. Te așteptăm la Centrul de Implantologie Transilvania! 

Zâmbește din nou cu încredere.

Fă-ți o programare!

Explorați serviciile de estetică dentară CITransilvania

Fațete Dentare
Punte Dentare
Albire Dentare

Programează-te pentru un consult de specialitate!
  Coroană dentară – Întrebări și răspunsuri

  Aplicarea unei coroane dentare este dureroasă?

  Vestea bună este că procedura nu este dureroasă, iar dacă este necesar se poate realiza în urma unei anestezii locale. 

  Coroana dentară este vizibilă?

  Nu, nimeni nu va putea sesiza prezența unei coroane dentare, căci aspectul este unul 100% natural, aceasta imitând smalțul și nuanța danturii tale. 

  Necesită îngrijire specială?

  Îngrijirea unei coroane dentare presupune aceeași rutină precum în cazul dinților naturali: periaj de două ori pe zi, apă de gură și ață dentară. Respectând normele de igienă orală, o coroană ceramică poate rezista chiar și 15 ani! 

  Cât costă o coroană dentară?

  Costurile unei coroane dentară vor varia în funcție de material. Orientativ, poți consulta tarifele noastre standard (categoria Protetică). 

  Ai și alte întrebări? Contactează-ne!