Tratamente complete de stomatologie generală

Suntem un cabinet stomatologic modern ce vine în întâmpinarea pacienților din Cluj, Zalău, Deva și Baia Mare cu servicii de stomatologie generală complete, realizate cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație.

Echipa Centrului de Implantologie Transilvania îți este alături în cadrul fiecărei vizite la clinica stomatologică, oferind tratamente la standarde internaționale, dar și o atmosferă prietenoasă prin care teama de stomatolog dispare complet. Aducem în fața ta specialiști cu o experiență vastă în efectuarea de tratamente stomatologice generale și specializate, astfel încât menținerea unei sănătăți orale optime să devină un proces ușor și plăcut pentru tine.

În cadrul specializării Stomatologie generală, îți punem la dispoziție consultații și tratamente de: profilaxie dentară (detartraj, periaj profesional, igienizarea prin procedura Airflow, fluorizarea danturii, sigilarea șanțurilor și fosetelor apărute la nivel dinților); odontoterapie (tratarea cariilor dentare), endodonție (tratamente și obturații de canal), parodontologie (diagnosticarea diferitelor tipuri de parodontoză).

Echipa Centrului de Implantologie Transilvania îți este alături în cadrul fiecărei vizite la clinică, oferind tratamente la standarde internaționale iar, prin atmosfera primitoare, teama de dentist dispare complet.

Te așteptăm în clinicile noastre.

Tratamente fără durere

Execuție rapidă

Dinții arată și se simt natural

Scapi de grija protezelor mobile

cabinet-stomatologic-2
cabinet-stomatologic-3

Când este necesar să programezi o vizită la un cabinet stomatologic?

Dacă îți dorești să-ți menții un zâmbet frumos și sănătos pe o perioadă îndelungată, îți recomandăm să faci o vizită la clinica stomatologică cu regularitate, o dată la 6 luni. În acest fel, medicul stomatolog va reuși să identifice eventualele carii dentare sau inflamații la nivelul țesuturilor moi încă din faza incipientă. 

În cazul vizitelor amânate repetat, afecțiunile pot avansa către straturile de profunzime ale danturii (canale radiculare sau chiar structuri osoase), necesitând ulterior proceduri de amploare: de la tratamente endodontice și parodontale, la intervenții chirurgicale și chiar implanturi dentare în cazul dinților care nu mai pot fi salvați.

De asemenea, în cazul durerilor acute prezente la nivel localizat, este recomandat să te adresezi de urgență unui cabinet stomatologic! În aceste situații, medicul stomatolog trebuie să intervină cu promptitudine pentru a ameliora durerea și pentru a preveni răspândirea infecției.

Ai o urgență stomatologică sau nu ai mai fost la un cabinet stomatologic în ultimele 6 luni?

Programează o consultație!

Urgențele stomatologice

Cum le recunoști?

Orice afecțiune minoră, netratată la timp, are potențialul de a se transforma într-o urgență stomatologică. De regulă, trebuie să te prezinți de urgență la un cabinet stomatologic atunci când afecțiunea se prezintă într-o formă acută, fiind însoțită de unul sau mai multe simptome specifice:

 • dintele afectat prezintă o mobilitate crescută sau chiar a căzut;
 • resimți o durere acută în timpul masticației, la contactul cu stimuli termici sau la contactul cu alimente dulci;
 • la nivelul gingiei apare orice formă de sângerare însoțită de dureri intense;
 • există umflături la nivelul gingiilor sau chiar la nivelul feței;
 • apare febra.

Dacă te confrunți și tu o astfel de simptomatologie, mergi de urgență la un medic stomatolog sau la o clinică stomatologică! Ai nevoie de ajutorul nostru?

Contactează-ne!
Prevenție

Cum previi aceste situații?

Singura modalitate de a preveni o urgență stomatologică este să mergi cu regularitate la un medic stomatolog, dar și să respecți câteva reguli stricte de igienă acasă:

 • Periază dantura de cel puțin 2 ori pe zi, dimineața și seara, sau, ideal, după fiecare masă;
 • Utilizează o periuță interdentară, ață dentară sau dușul bucal pentru a igieniza eficient spațiile dintre dinți;
 • Nu neglija curățarea limbii! Depozitele bacteriene de aici pot migra înapoi spre dantură dacă nu sunt eliminate.
 • Nu neglija orice semn de manifestare a infecțiilor dentare. Sensibilitatea la cald, rece sau dulce ar trebui să te trimită la un consult stomatologic!

La Centrul de Implantologie Transilvania punem accent pe etapa de prevenție, așadar te încurajăm să te prezinți și tu cu regularitate la un cabinet stomatologic. Te așteptăm cu drag în clinicile noastre din Cluj, Deva, Zalău și Baia Mare.

Programează-te!

Tipuri de tratamente

Profilaxie dentară

Prevenția este secretul menținerii sănătății orale. Vizita la clinica stomatologică cu regularitate reduce semnificativ riscul dezvoltării infecțiilor cavității orale. Astfel, profilaxia dentară include un set de servicii de prevenție a apariției problemelor la cavitatea orală:

 • Detartraj. Depunerile de tartru pot fi principalul inamic al dinților. Odată scăpat de sub control, acesta devine o problemă majoră pentru gingii și favorizează apariția mobilității dinților și a bolii parodontale, care are un singur rezultat final: pierderea dinților.
 • Periaj profesional. Se realizează doar de medicul stomatolog. Acesta reprezintă una dintre etapele necesare procesului de întreținere a sănătății orale. Placa bacteriană este cea care face deseori probleme și, astfel, periajul zilnic dimineața și seara reprezintă un procedeu insuficient pentru îndepărtarea acesteia.
 • Depistare și tratare carii. Problemele dinților pot fi ascunse atunci când se află în faza incipientă. De exemplu, zonele greu accesibile, spațiul dintre dinți unde periuța nu poate curăța în totalitate, pot crea mediul propice de apariție a imperfecțiunilor dentare ce se pot transforma în timp în carii dureroase și imposibilitatea de a mai salva dintele, extracția rămânând singura soluție.
 • Fluorizare dinți. Fluorizarea dinților este un procedeu ce oferă o protecție sporită dinților împotriva eventualelor carii. Tratamentul trebuie efectuat în cabinetul stomatologic și este recomandată curățarea temeinică a dinților pentru rezultate cât mai bune (detartraj și periaj profesional).
 • Sigilare șanțuri și fosete. În completare cu procedeul de depistare și tratare a cariilor, sigilarea șanțurilor își propune același lucru: prevenția apariției și dezvoltării cariilor. Dimensiunea microscopică a șanțurilor dinților necesită un tratament special întrucât periuța de dinți nu poate îndepărta depunerile și microorganismele.
Află mai multe!

Tratament carii (cu laser).

Vizita la medicul stomatolog trebuie să fie lipsită de durere, iar noi, pentru curățarea cariilor, folosim tehnologie avansată ce se dovedește a fi minim invazivă. Astfel, laserul are capacitatea de a înlătura țesutul afectat, păstrând eficiența metodelor clasice de curățare, însă fără zgomot, fără mirosul frezei și cu beneficii mai mari.

Tratament endodontic

Canalele rădăcinilor dentare și infecțiile din interiorul dintelui sunt tratate prin tehnici moderne și minim invazive. Tratamentul este realizat de medici specializați în microscopie endodontică, având o rată de succes de peste 90% (tratamentele clasice realizate cu ochiul liber fiind de cel mult 60%).

Astfel, procedeul asigură tratarea corectă și completă a canalelor radiculare chiar și a celor cu o anatomie modificată.

Află mai multe!

Tratament parodontoză

Primele semne de boală parodontală sunt reprezentate de:

 • respirație neplăcută
 • gingii inflamate și, implicit, sângerare la periaj
 • sensibilitate și durere în timpul masticației
 • dinți cu mobilitate crescută

Boala parodontală este printre cele mai răspândite afecțiuni dentare și, treptat, duce la pierderea dinților. Prevenția rămâne cea mai bună armă împotriva pierderii dinților, iar un diagnostic în faza incipientă și un tratament corect ajută la menținerea dinților acolo unde le este cel mai bine – pe arcadă.

Află mai multe!

Ai nevoie de o programare?

Completează formularul online și fă primul pas către un zâmbet perfect!

Completează formularul!

Etapele unui consult de stomatologie generală

01

Te programezi pentru o consultație într-un cabinet stomatologic al Centrului de Implantologie Transilvania din Cluj, Zalău, Deva sau Baia Mare.

02

Unul dintre specialiștii noștri te întâmpină în clinica stomatologică selectată și îți evaluează starea de sănătate a danturii.

03

Efectuăm procedurile de profilaxie dentară pentru a elimina depunerile de tartru și pentru a asigura o igienizare completă la nivelul cavității bucale.

04

Specialistul în stomatologie generală identifică problemele care necesită tratament și îți face recomandările cu privire la anumite proceduri necesare.

05

Stabilim împreună planul de tratament și trecem la treabă!

Bucură-te de servicii de stomatologie generală la standarde de top! Te așteptăm cu drag!

Programează-te acum!

Te așteptăm în clinicile noastre din Cluj, Zalău, Deva și Baia Mare!

Dacă ești în căutarea unui cabinet stomatologic modern, care pune pe primul loc sănătatea și confortul pacientului, te așteptăm într-una dintre clinicile Centrului de Implantologie Transilvania. Suntem prezenți în Cluj, Zalău, Deva și Baia Mare cu o echipă de specialiști cu experiență, pregătiți să vă ofere tehnici de tratament eficiente și inovative.

Venim în întâmpinarea nevoilor tale cu un colectiv medical dedicat și prietenos, specializat în servicii de stomatologie generală, chirurgie orală și maxilo-facială, dar și de protetică dentară. Suntem alături de pacienții noștri în tratamente și intervenții de o complexitate ridicată, dar încurajăm totodată prevenția și sănătatea orală susținută prin pași mici, făcuți cu regularitate.

Nu doar pasiunea și experiența ne descriu, ci și profesionalismul care transpare din fiecare aspect al clinicilor noastre. În fiecare oraș am construit un cabinet stomatologic modern și complet, dotat cu aparatură medicală și tehnologii de tratament de ultimă generație. Centrul de Implantologie Transilvania este clinica stomatologică în care știința și tehnologia se întâlnesc, asigurându-i pacientului intervenții rapide, cu o eficiență garantată.

Dorești să ne cunoști? Nu ezita să ne contactezi!

O echipă de specialiști!

Medicii Centrului de Implantologie Transilvania au în comun profesionalismul și devotamentul pentru medicina dentară. Serviciile profesionale oferite de medicii noștri asigură atingerea așteptărilor fiecărui pacient prin atenția și grija pe care le-o poartă acestora. Nu ne oprim din a învăța și din a oferi pacienților satisfacția de a zâmbi cu încredere din nou!

Dr. Balazs Pallfy

Medic Specialist Protetică și Estetică Dentară

Când vine vorba de estetica dentară, “bine” nu este suficient, totul trebuie sa decurgă perfect. Zâmbetele schimbă vieți iar misiunea pe care Balazs și-a asumat-o de la bun început este aceea de a reda pacienților dantura la care visează.

Dr. Alex Brebenar

Medic Stomatolog

Dr. Oana Hosu

Medic Stomatolog

Alegând să devii medic, entuziasmul, pasiunea și dorința de ajuta oamenii se îmbină cu responsabilitatea și perfecționarea continuă. Oana a ales să devină medic stomatolog, a absolvit Facultatea de Medicină Dentară Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca, însă nu s-a oprit aici. Pentru a putea oferi mai mult pacienților, și-a dorit să devină chirurg, așa că s-a specializat în chirurgie dento-alveolara, în cadrul spitalului Clinic Județean Cluj.

A înțeles că pacienții pe care îi tratează în gărzi și în urgențe, cei cu afecțiuni generale grave dar și cu probleme dentare complicate, au nevoie de tratamente complexe dar și de empatie, de susținere și de o bună comunicare. În anii petrecuți în secția de chirurgie maxilo-facială, Oana și-a dezvoltat empatia în relația cu pacienții ei, a încercat să aducă în lumina nevoile personale ale fiecăruia și a făcut tot posibilul să înțeleagă temerile cu care ei se confruntă. Aceasta experiență acumulată, se reflectă în relația sa deschisă cu cei care intră-n cabinetul ei stomatologic, bazată pe încredere . Un tratament corect înseamnă pentru ea în primul rând binele pacientului, satisfacerea dorințelor și așteptărilor lui.

Oana alocă timp educației medicale constante și consideră că în fiecare zi trebuie să fie mai bună, fiind un medic orientat către excelență, către profesionalism. Zi de zi, alături de echipa Centrului de Implantologie Transilvania, Oana își canalizează țoață motivația și energia pentru a oferi pacienților o viață mai bună!

Dr. Radu Eftimie

Medic Stomatolog

”Stomatologia și estetica dentară aduc zâmbetul pe buze și schimbă vieți. Dr. Radu Eftimie, medic stomatolog a decis să urmeze aceasta carieră de mic copil.”
Vezi toți medicii

Programează-te pentru un consult de specialitate!
  Stomatologie generală –
  Întrebări și răspunsuri

  Ce sunt cariile dentare și cum le identifici?

  Cariile dentare sunt leziuni care apar la nivelul țesutului dur al dintelui. Prezente inițial la nivelul smalțului dentar, acestea se pot prezenta ca niște pete albicioase, urmând să-și schimbe culoarea pe măsură ce se extind în interiorul dintelui. La acest nivel, caria dentară nu prezintă niciun simptom specific și poate fi identificată doar prin vizita periodică la un cabinet stomatologic.

  La nivel mai avansat, caria dentară străpunge smalțul dintelui, ajungând la nivelul dentinei. În această etapă apare sensibilitatea și durerea ușoară în contact cu alimentele reci sau dulci. Tratamentul necesar în această etapă constă în eliminarea prin laser/ cu freza a leziunii și adăugarea unei obturații dentare (plombe).

  Dacă nici la acest nivel nu este tratată, caria poate pătrunde până la nivelul pulpei dentare, cauzând inflamații și infecții ce se manifestă ca pulpite sau abces dentar. Aceste afecțiuni sunt considerate urgențe stomatologice, fapt pentru care trebuie ca medicul stomatolog să intervină prompt printr-un tratament endodontic.

  Specialiștii de la Centrul de Implantologie Transilvania îți recomandă să eviți pe cât posibil aceste situații, adoptând o rutină de prevenție (igienă riguroasă realizată acasă și consult periodic la un cabinet stomatologic).

  Este tratamentul cariilor cu laser la fel de eficient ca cel clasic?

  Este chiar mai eficient întrucât îndepărtează doar țesutul afectat, aduce o serie de beneficii, printre care diminuarea sau chiar lipsa durerii în timpul curățării, lipsa mirosului, lipsa zgomotului produs în mod clasic de freza de curățare, nu afectează smalțul iar în funcție de complexitatea procedurii poate fi efectuat fără inconveniente și fără anestezie.

  Apariția parodontozei este un proces ireversibil?

  Depinde de stadiul în care se află gingiile. Cel mai recomandat este vizita la un cabinet stomatologic, iar în urma unei consultații temeinice efectuate de medicul stomatolog specialist se pot identifica soluțiile potrivite de tratament. Este recomandat un consult de specialitate și o evaluare a stării țesutului parodontal în fiecare an.

  Detartrajul distruge smalțul?

  Nu. Acesta reprezintă unul dintre cele mai răspândite mituri în stomatologie. Detartrajul și curățarea profesională sunt recomandate o dată la 6 luni, iar pentru fumători – la 3 luni. Aceste procedee sunt pași importanți în procesul de prevenție pentru sănătatea cavității orale și pentru un zâmbet de invidiat.

  Periajul profesional este mai eficient decât cel făcut în fiecare dimineață cu o periuță obișnuită?

  Absolut. De fapt, cele două procese se diferențiază semnificativ. Periajul profesional poate fi făcut doar de un medic stomatolog și presupune îndepărtarea plăcii bacteriene acumulată pe dinți ce nu mai poate fi îndepărtată printr-un periaj normal.

  De câte ori trebuie să te prezinți la stomatolog pentru un tratament complet?

  Numărul de ședințe de tratament este direct proporțional cu numărul de afecțiuni pe care un medic stomatolog le identifică la nivelul danturii tale, dar este influențat, bineînțeles, și de stadiul în care se află o afecțiune. Pentru a te asigura că dantura ta se menține sănătoasă și frumoasă, îți recomandăm să te prezinți la un cabinet stomatologic pentru un consult general și pentru o procedură de igienizare profesională o dată la 6 luni

  Dacă ai amânat însă această vizită și au apărut mai multe probleme trebuie să știi că, în medie, pentru câteva obturații simple poate fi nevoie de o singură vizită, pentru obturații de amploare pot fi necesare chiar și 2-3 vizite, iar un tratament endodontic necesită 2-3 vizite, în funcție de amploarea infecției și de răspunsul organismului tău la tratament.

  La Centrul de Implantologie Transilvania, discutăm deschis cu pacienții noștri și realizăm împreună planul de tratament astfel încât să fie deopotrivă eficient și echitabil pentru pacient. Te așteptăm cu drag să treci pragul oricărui cabinet stomatologic C.I. Transilvania din Cluj, Zalău, Deva sau Baia Mare. Împreună vom decide care sunt cele mai potrivite opțiuni de prevenție și tratament în cazul tău, după care suntem gata să-ți redăm un zâmbet frumos și complet sănătos. Programează-te acum!

  Ia legătura cu noi!