Skip to main content
Cabinet stomatologic » Noutăți » Sfaturi medicale - Centrul de Implantologie Transilvania » Stomatologie » Specializări în medicina dentară și ce înseamnă o echipă multidisciplinară?

Când vine vorba despre sănătatea ta, știm că-ți dorești tot ce e mai bun: tratamente și rezultate sigure, medici specialiști cu experiență, clinici moderne cu aparatură performantă și o experiență excepțională la fiecare vizită.

Clinicile stomatologice au evoluat enorm și este bine să știi că a apărut conceptul de “echipă multidisciplinară“, adică o echipă formată din medici specializați fiecare într-o anumită arie. Ce înseamnă asta? Înseamnă că medicii s-au pregătit ani de zile pentru a realiza perfect un anume tip de tratament.

Un medic stomatolog se poate specializa în: chirurgie orală și maxilo-facială, chirurgie dento-alveolară, protetică și estetică dentară, endodonție, parodontologie, ortodonție, și pedodonție.

Intervențiile chirurgicale le va realiza un medic specialist chirurg, tratamentul pe canal al dinților îl va realiza un medic specialist în microscopie endodontică iar fațetele dentare, coroanele și lucrările le va realiza un medic specialist în protetică și estetică dentară. Un rezultat optim înseamnă o pregătire specifică pentru a trata problemele specifice, iar pentru a ajunge la rezultatul dorit, cea mai bună variantă este o colaborare inter-disciplinară între aceste specializări.

Sănătatea orală este în strânsă legătură cu sănătatea întregului organism deci, trebuie să acordăm aceeași importanță problemelor dentare ca și afecțiunilor inimii, ale stomacului, ale plămânilor, diabetului sau orice alte afecțiuni generale.

O sănătate orală de excepție îți schimbă întreaga viață, este extrem de importantă pentru tine așa că, ai nevoie de echipa medicală potrivită. Fiecare medic specialist are abilități suplimentare pentru a trata fiecare problemă cu care te confrunți. Clinicile moderne îți oferă o echipă de medici multidisciplinară, specialiști pregătiți în marile centre universitare din țară, medici care au mereu soluția potrivită problemelor tale.

Pentru fiecare afecțiune dentară există un tratament specializat pe care ți-l poate oferi medicul specialist. Este important să te informezi despre specialitatea medicului care te tratează. Acum, poți afla toate informațiile rapid de pe site-ul clinicii la care dorești să te tratezi.

Alege să te tratezi informat și în siguranță!

× Cum vă putem ajuta?