Prevenția este un proces foarte important însă dacă acesta nu a fost îndeplinit corespunzător, favorizează apariția cariilor, ajungându-se chiar la infecții și, în cele din urmă, la pierderea dinților. Însă, dinții pierduți pot fi acum înlocuiți cu ajutorul implanturilor dentare.

Acestea redau aspectul estetic și funcțional similar dinților naturali, devenind un tratament de elecție pentru redobândirea unei masticații eficiente și a unui aspect plăcut. Astfel, se înlocuiește cu succes proteza dentară mobilă cu care eram obișnuiți până nu demult.

 

Tratamente fără durere

Execuție rapidă

Dinții arată și se simt natural

Scapi de grija protezelor mobile

cabinet clinica de implantologie transilvania
intervenție chirurgicală de aplicare implanturi dentare

Tipuri de implanturi dentare

Implanturi dentare STRAUMANN®

Considerate în prezent cele mai performante implanturi la nivel mondial, acestea joacă un rol important în implantologie încă din 1954.

Realizate exclusiv în Elveția prezintă garanția calității, fiind susținute de numeroase studii realizate de-a lungul anilor dar și de procentul ridicat de cazuri de succes. Soluțiile unice în lume oferite de către compania elvețiană au la bază cercetarea, dezvoltarea și inovarea constantă.

Straumann® oferă GARANȚIE PE VIAȚĂ pentru produsele sale, ceea ce vine ca o certitudine a calității sale.

Portofoliu unic de materiale Straumann®:

 • Roxolid® – Compus din 15% Zirconiu și 85% Titan, acest material ce stă la baza implanturilor elvețiene este patentat de către Straumann®, fiind un aliaj cu performanță ridicată. Prezintă o rezistență sporită la forțele de torsiune, forfecare și compresiune, având proprietăți excelente de osteointegrare, oferind pacienților o vindecare rapidă.
 • Pure Ceramic® – Implantul dentar Straumann® Pure Ceramic® este realizat din ceramică zirconică ce asigură oferirea unui tratament inovator, precis și, mai ales, rezistent. Sistemul PURE și parteneriatul cu sistemul SNOW oferă rezultate estetice deosebite și protocoale de tratament flexibile.
 • BLX® – un sistem inovator, brevetat de către Straumann®, ce oferă posibilitatea unui implant sigur chiar și pacienților ce suferă de diabet zaharat, cancer sau afecțiuni ce pot afecta sau întârzia vindecarea.

Implanturi dentare BREDENT

Realizate în Germania, acestea poartă cu ele pecetea calității și a lucrului bine făcut. Implanturile Bredent sunt recomandate de fiabilitatea și calitatea elementelor structurale transferate la soluții complexe sau simple, în funcție de situația medicală a fiecărui pacient în parte.

De peste 10 ani, Bredent investește constant în cercetare și tehnologii pentru a veni cu opțiuni la standarde înalte pentru o dantură impecabilă.

Tipuri de implanturi si sisteme:

 • Cel mai popular sistem Bredent este sistemul Sky Fast & Fixed – Conceptul de “dinți ficsi într-o zi”. Acesta este un tratament cu implanturi dentare ce se adresează pacienților edendați sau cu structuri dentare imposibil de menținut pe arcadă, care își doresc soluții rapide fără a fi nevoiți să poarte proteză dentară mobilă. Grație sistemului Sky Fast & Fixed acestora li se inserează implanturile dentare într-o singură zi, primind o lucrare provizorie fixă ce le asigură imediat revenirea la viața socială.
 • Copa Sky – reprezintă o soluție optimă de implanturi utilizate în situații complexe, cu un volum osos redus. Acestea au un tratament aparte de suprafață (OCS – Oseo-Connec-Surface) ce favorizează integrarea implantului, asigurând o vindecare rapidă și rezultate mai mult decât favorabile pe termen lung.

Implanturi dentare MEGAGEN

Sunt unele dintre cele mai accesibile soluții de implant, ce se bucură de popularitate la noi în țară. Utilizate atât în cazuri complexe cât și în cele simple, produsele dezvoltate în Coreea de Sud au demonstrat obținerea unor rezultate foarte bune.

Integrarea osoasă este favorizată atât de designul acestora cât și de tratamentul de suprafață. Implanturile MEGAGEN sunt realizate dintr-un aliaj de titan cu puritate înaltă și pot fi folosite pentru înlocuirea unui singur dinte dar și în cazul în care arcada prezintă mai mulți dinți lipsă.

medic explicând pacientului intervenția chirurgicală pentru implanturi dentare

Despre procedură

Deși poate părea intimidant, tratamentul cu  implanturi este o procedură simplă și sigură cu ajutorul căreia te poți bucura de o dantură impecabilă. Pentru că fiecare caz este diferit, toate planurile de tratament sunt personalizate, adaptate fiecărui pacient în parte. Ne asigurăm că ai înțeles totul despre procedură, costurile aferente și durata întregului tratament, astfel încât să fii la curent cu tot ce presupune acest lucru.

Oferim întotdeauna cele mai bune soluții, cu rezultate incontestabile pe termen lung, care să susțină atât sănătatea orală cât și pe cea a întregului organism. După intervenție, ai parte de suportul din partea medicilor din cadrul CI Transilvania prin controalele post-operatorii, fiind întotdeauna pregătiți cu răspunsuri la orice întrebare ai avea.

Etapele intervenției

01

Consultație

Realizăm anamneza, iar in urma consultației și analizei radiografiilor  și a imaginilor  CT,  întocmim un plan de tratament. Pacientul este informat cât durează și care sunt costurile aferente intervențiilor dentare.

02

Testarea și pregătirea pacientului

În funcție de starea generală de sănătate a pacientului, facem analize suplimentare și pregătim cavitatea bucală pentru intervenția chirurgicală.

03

Inserarea implanturilor

Se realizează extracția dinților compromiși, dacă este cazul, și plasarea implanturilor dentare în os. La finalul intervenției vei primi un tratament medicamentos specific pentru ca vindecarea să decurgă favorabil.

04

Verificare

La finalul fiecarei etape te vei revedea la un control cu medicii noștri, pentru a ne asigura ca totul decurge perfect și pentru a preveni sau a gestiona orice complicație.

Avantaje

De ce să ne alegi

 • Echipă multidisciplinară
 • Tratamente personalizate
 • Tehnologie de top
 • Medicină dentară fără durere

Medicul specialist are nevoie de efectuarea unui consult temeinic al pacientului pentru a decide ce tehnică este cea mai potrivită pentru tipul de problemă identificat. Specialiștii noștri aleg soluțiile potrivite pentru fiecare pacient din punct de vedere al eficienței, rapidității dar și al costurilor.

Pasul Final

Protetică pe implanturi

Rezultatul final al tratamentului cu implanturi dentare este reprezentat de lucrările protetice, de „noii dinți”.

Înainte de această etapă, vei avea o discuție cu medicul protetician despre materialul, aspectul, forma și culoarea dinților, după care vei avea mai multe întâlniri până la obținerea rezultatului visat.

Programează-te pentru un consult de specialitate!

  Implanturi dentare –
  Întrebări și răspunsuri

  Există diferențe vizibile între un implant și un dinte natural?

  Datorită tehnologiei de ultimă generație, a materialelor de top și a priceperii medicilor nu există nicio diferență de ordin estetic între un implant și dinții naturali. Implanturile au rolul de a înlocui cu succes un dinte sau mai mulți lipsă.

  Oricine se poate califica pentru un implant?

  Există puțini pacienți care nu pot beneficia de un implant și aici vorbim în general despre adulți care suferă de anumite boli precum diabet, diverse tipuri de cancer și nu numai. În cazul acestora există un risc ridicat ca implantul să fie respins de organism sau vindecarea să fie anevoioasă. Însă medicii noștri dedicați găsesc soluții pentru orice pacient.

  Se simte diferit un implant față de un dinte natural?

  Datorită faptului că acesta este prins direct în os, implantul se va comporta precum un dinte natural, fără să prezinte vreo sensibilitate, fără să se miște sau să incomodeze la masticație sau vorbit.

  Cum se realizează igiena orală în cazul implanturilor dentare?

  La fel ca în cazul unei danturi complet naturale, se va realiza un periaj de două ori pe zi și se va folosi ața dentară.

  Ce rol mai poate juca un implant dentar?

  Un implant dentar sprijină dinții din jur. Atunci când se pierde un dinte, gingiile tind să se strângă iar dinții din apropierea dintelui lipsă să migreze spre gol. De aceea, se recomandă realizarea unui implant în cel mai scurt timp, pentru a nu cauza alte probleme la nivelul întregii cavități bucale.