Implantul dentar, o soluție eficientă și modernă

Un implant dentar reprezintă, la ora actuală, cea mai bună alternativă de înlocuire a dinților lipsă, excelând atât la capitolul durabilitate, cât și la capitolul confort. Pentru pacienții care se confruntă cu problema edentației (pierderea parțială sau totală a danturii), Centrul de Implantologie Transilvania oferă cele mai noi tehnologii de implanturi dentare, astfel încât zâmbetul să fie reconstruit într-un timp record.Te așteptăm în clinicile noastre din Cluj, Deva, Zalău și Baia Mare.

Un implant dentar are rolul de a reda aspectul estetic și funcțional similar dinților naturali, devenind un tratament de elecție pentru redobândirea unei masticații eficiente și a unui aspect plăcut. Tratamentul cu implanturi dentare înlocuiește cu succes proteza dentară mobilă cu care eram obișnuiți până nu demult.

 

Tratamente fără durere

Execuție rapidă

Dinții arată și se simt natural

Scapi de grija protezelor mobile

implant-dentar-2
implant-dentar-3

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este un dispozitiv medical sub forma unui surub care înlocuiește un dinte lipsă. Pe el se vor înșuruba ulterior coroanele dentare, care reprezintă cea mai avansată formă de protetică dentară. Cu o durată de viață superioară oricărei alte proteze dentare, tratamentul cu implanturi dentare reprezintă o investiție inteligentă, pe termen lung, pe care fiecare pacient care se confruntă cu lipsa parțială sau totală a danturii merită să o facă.

Structural, un implant dentar este compus din două elemente principale: 

 • componenta intraosoasă, care înlocuiește rădăcina dintelui natural;
 • componenta supraosoasă, partea vizibilă a implantului, care va asigura estetica și funcționalitatea dintelui artificial.

Segmentul intraosos are forma unui șurub, fiind confecționat dintr-un material perfect biocompatibil: titan de puritate înaltă sau dintr-un aliaj special de titan și zirconiu. În cazul implanturilor dentare, vindecarea este rapidă și intervenția chirurgicală este minim invazivă.

La suprafață, implantul prezintă un bont protetic care permite instalarea componentei protetice (dinții pe implant). În funcție de nevoile tale și de numărul de dinți lipsă, se poate monta fie o coroană dentară (pacientul are un singur dinte lipsă), fie o punte dentară sau o întreagă arcadă.

implant-dentar-4
implant-dentar-5

Ai nevoie de un implant dentar?

Vizitează Centrul de Implantologie Transilvania!

Programează-te acum!
Cauze

Care sunt cauzele pierderii dinților?

Lipsa parțială sau totală a danturii, cunoscută, în termeni medicali, și ca edentație, poate fi cauzată de o întreagă serie de factori precum: 

 • o igienă orală necorespunzătoare;
 • carii extinse sau afecțiuni parodontale;
 • tratamente incorecte sau lucrări vechi, care solicită dinții restanți;
 • amânarea vizitei la medicul stomatolog;
 • dereglări hormonale și boli sistemice;
 • accidente;
 • predispoziții ereditare;
 • înaintarea în vârstă.

Cu toate acestea, cea mai frecventă cauză a pierderii definitive a danturii rămâne parodontoza, o boală care afectează țesuturile de susținere ale dintelui, destabilizând structurile radiculare. În stadiu avansat, aceasta provoacă necrozarea gingiei, ligamentelor, dar și a osului alveolar, ducând, inevitabil, la edentație. Pentru prevenția și diagnosticarea timpurie a parodontozei, specialiștii noștri îți recomandă să faci o vizită la medicul dentist o dată la 6 luni.

Efecte

Ai nevoie de implant dentar?

Implantul dentar nu este un moft, ci o necesitate pentru toți pacienții care se confruntă cu pierderea dinților. În lipsa dinților, masticația nu mai este eficientă, iar aspectul zâmbetului poate crea o mulțime de insecurități. Pe lângă aspectul funcțional și estetic, apar o serie de efecte adverse și la nivel de structură și sănătate orală:

 • În absența unui dinte, țesutul osos se distruge treptat, ducând la fenomenul de resorbție osoasă
 • Dantura începe să migreze. Atât dinții învecinați, cât și cei antagoniști își vor schimba poziția, transformând masticația într-un proces dificil și inconfortabil.
 • Musculatura maxilarului se degradează și ea treptat. Pacientul se confruntă cu dureri de cap și cu dureri ale maxilarului.
 • Spațiilor interdentare se lărgesc, determinând acumulări de placă bacteriană semnificative, deci mai multe infecții dentare.
 • Te poți confrunta cu apariția afecțiunilor gastrice și afectarea sănătății întregului organism.

Ai nevoie de un implant dentar? Te așteptăm la Centrul de Implantologie Transilvania din Cluj, Zalău, Deva și Baia Mare!

implant-dentar-6

Avantajele unui implant dentar

Decizia de a apela un implant dentar nu este una grea dacă punem în balanță toate avantajele pe care le oferă această soluție. În comparație cu alte tipuri de tratamente protetice (punți dentare sau proteze mobile), un implant dentar se caracterizează nu doar printr-o durată de viață superioară, ci și prin confortul și stabilitatea pe care ți-o oferă. Funcțiile danturii sunt reluate fără grija că proteza s-ar putea desprinde, iar restul danturii nu este afectată în niciun fel printr-o intervenție de implantologie.

Iată care sunt cele mai importante beneficii de care te vei bucura, alegând implantul dentar:

Țesuturile de susținere sunt conservate. În absența dintelui, atât gingia, cât și osul alveolar vor avea tendința de a se compacta, pierzând un volum important. Implantul dentar menține poziția osului și încetinește resorbția.

Masticația este corectă, dar și confortabilă. Înlocuirea danturii pierdute cu implanturi dentare asigură o funcționalitate completă danturii, dar și siguranță în timpul procesului de mărunțire a alimentelor. Construcția protetică nu se desprinde, nu alunecă, eliminând riscul de accidentare, dar și disconfortul în timpul mesei. În plus, alimentele sunt mărunțite corect, astfel reduci riscul de apariție a afecțiunilor gastrice.

Dantura naturală își menține starea optimă de sănătate. Prin implantologie, este prevenit fenomenul de migrare a dinților, dar, în același timp, se elimină necesitatea sacrificării altor dinți pentru fixarea protezei. În cazul punților dentare, spre exemplu, dinții care susțin construcția trebuie piliți, astfel că se distruge iremediabil învelișul de smalț dentar,  acea barieră de protecție care acoperă straturile vulnerabile ale dintelui.

Aspect natural al danturii. Un implant dentar imită îndeaproape forma anatomică a dintelui, fapt pentru care dinții se simt și arată natural. Odată cu zâmbetul complet, de o estetică armonioasă, pacientul își recapătă încrederea în propria persoană.

Tipuri de implanturi dentare

Implanturi dentare STRAUMANN®

Considerate în prezent cele mai performante implanturi la nivel mondial, acestea joacă un rol important în implantologie încă din 1954.

Realizat exclusiv în Elveția, un implant Straumann® prezintă garanția unui produs medical la cel mai înalt nivel. Calitatea sa excepțională este susținută de numeroase studii realizate de-a lungul anilor, dar și de rata de succes a intervențiilor de implantologie. Soluțiile unice în lume, oferite de compania elvețiană, au la bază cercetarea, dezvoltarea și inovarea constantă.

Straumann® oferă GARANȚIE PE VIAȚĂ pentru fiecare implant dentar, ceea ce vine ca o certitudine a calității superioare.

Portofoliu unic de materiale Straumann®:

 • Roxolid® – Compus din 15% Zirconiu și 85% Titan, acest material ce stă la baza implanturilor elvețiene este patentat de către Straumann®, fiind un aliaj cu performanță ridicată. Prezintă o rezistență sporită la forțele de torsiune, forfecare și compresiune, având proprietăți excelente de osteointegrare și oferind pacienților o vindecare rapidă.
 • Pure Ceramic® – Un implant Straumann® Pure Ceramic® este realizat din ceramică zirconică, oferind unui tratament inovator, precis și, mai ales, rezistent. Sistemul PURE și parteneriatul cu sistemul SNOW oferă rezultate estetice deosebite și protocoale de tratament flexibile.
 • BLX® – un sistem inovator, brevetat de către Straumann®, ce oferă posibilitatea unui implant dentar sigur chiar și pacienților ce suferă de diabet zaharat, cancer sau afecțiuni ce pot afecta sau întârzia vindecarea.

Implanturi dentare BREDENT

Realizat în Germania, un implant Bredent asigură garanția calității și a lucrului bine făcut. Produsele Bredent sunt recomandate de fiabilitatea și calitatea elementelor structurale, transferate la soluții complexe sau simple, în funcție de situația medicală a fiecărui pacient în parte.

De peste 10 ani, Bredent investește constant în cercetare și tehnologii pentru a veni cu opțiuni de implant dentar la cele mai înalte standarde.

Tipuri de implanturi și sisteme:

 • Cel mai popular sistem Bredent este Sky Fast & Fixed – Conceptul de dinți ficși într-o zi”. Acesta este un tratament cu implanturi dentare ce se adresează pacienților edentați sau cu structuri dentare imposibil de menținut pe arcadă, care își doresc soluții rapide fără a fi nevoiți să poarte proteză dentară mobilă. Grație sistemului Sky Fast & Fixed, acestora li se inserează implanturile dentare într-o singură zi, primind o lucrare provizorie fixă ce le asigură imediat revenirea la viața socială.
 • Copa Sky – reprezintă o soluție optimă de implanturi, utilizate în situații complexe, cu un volum osos redus. Acest tip de implant dentar prezintă un tratament aparte de suprafață (OCS – Oseo-Connec-Surface), ce favorizează integrarea implantului, asigurând o vindecare rapidă și rezultate mai mult decât favorabile pe termen lung.

Implanturi dentare MEGAGEN

Unele dintre cele mai accesibile soluții de implant dentar, produsele MEGAGEN se bucură de o popularitate crescută la noi în țară. Utilizate atât în cazurile complexe, cât și în cele simple, implanturile dezvoltate în Coreea de Sud au demonstrat obținerea unor rezultate foarte bune.

Integrarea osoasă este favorizată atât de designul acestora, cât și de tratamentul de suprafață, care integrează particule nanomicronice de oxid de calciu. Implanturile MEGAGEN sunt realizate dintr-un aliaj de titan cu puritate înaltă și pot fi folosite pentru înlocuirea unui singur dinte, dar și în cazul în care arcada prezintă mai mulți dinți lipsă.

implant-dentar-7

Despre procedură

Deși este o intervenție chirurgicală, un implant dentar este o procedură simplă și sigură, cu ajutorul căreia te poți bucura de o dantură impecabilă. Pentru că nevoile fiecărei persoane sunt diferite, toate planurile de tratament sunt personalizate, adaptate fiecărui pacient în parte. La Centrul de Implantologie Transilvania ne asigurăm că ai înțeles totul despre procedură, costurile aferente și durata întregului tratament, astfel încât să fii la curent cu tot ce presupune această intervenție.

Oferim întotdeauna cele mai bune soluții, cu rezultate incontestabile pe termen lung, care să susțină atât sănătatea orală, cât și pe cea a întregului organism. După intervenție, ai parte de suportul colectivului nostru medical prin controalele postoperatorii și răspunsuri prompte la orice întrebări îți vei dori să ne adresezi.

Bucură-te de un zâmbet complet, cu un aspect natural! 

Vrei să afli mai multe detalii despre implantul dentar?

Contactează-ne acum!

Etapele intervenției

01

Consultație

Realizăm anamneza, iar in urma consultației și analizei radiografiilor  și a imaginilor  CT,  întocmim un plan de tratament. Pacientul este informat cât durează și care sunt costurile aferente intervențiilor dentare.

02

Testarea și pregătirea pacientului

În funcție de starea generală de sănătate a pacientului, facem analize suplimentare și pregătim cavitatea bucală pentru intervenția chirurgicală.

03

Inserarea implanturilor

Se realizează extracția dinților compromiși, dacă este cazul, și plasarea implanturilor dentare în os. La finalul intervenției vei primi un tratament medicamentos specific pentru ca vindecarea să decurgă favorabil.

04

Verificare

La finalul fiecarei etape te vei revedea la un control cu medicii noștri, pentru a ne asigura ca totul decurge perfect și pentru a preveni sau a gestiona orice complicație.

Avantaje

De ce să ne alegi?

 • Echipă multidisciplinară
 • Tratamente personalizate
 • Tehnologie de top
 • MMedicină dentară fără durere

Medicul specialist are nevoie de efectuarea unui consult temeinic al pacientului pentru a decide ce tehnică este ceea mai potrivită pentru tipul de problemă identificat. Specialiștii noștri aleg soluțiile potrivite pentru fiecare pacient din punct de vedere al eficienței, rapidității, dar și ai costurilor

Pasul final

Protetică pe implanturi

Rezultatul final al tratamentului cu implanturi dentare este reprezentat de lucrările protetice, de „noii dinți”.

Înainte de această etapă, vei avea o discuție cu medicul protetician despre materialul, aspectul, forma și culoarea dinților, după care vei avea mai multe întălniri pănă la obținerea rezultatului visat.

Implant dentar de înaltă calitate în Cluj, Deva, Zalău și Baia Mare!

Centrul de Implantologie Transilvania pune la dispoziția pacienților săi clinici moderne, echipate cu tehnologii inovatoare, de înaltă performanță, dar și cu un colectiv medical dedicat și foarte bine pregătit. 

Fie că te confrunți cu pierderea parțială ori totală a danturii și ai nevoie de un implant dentar, fie că, la fel ca noi, pui accent pe etapa de prevenție și îți dorești să-ți întreții sănătatea orală, te așteptăm cu drag să treci pragul centrelor noastre din Cluj, Zalău, Deva și Baia Mare.

Specialiștii noștri în stomatologie generală, chirurgie dentară, ortodonție, protetică și implantologie sunt pregătiți să facă echipă pentru a-ți rezolva toate problemele. Utilizăm cele mai noi tehnologii de diagnosticare și tratament, iar experiența vastă și cunoștințele temeinice ale medicilor noștri ne permit să intervenim cu succes în orice caz medical, indiferent de patologie și complexitate.

implant-dentar-8
implant-dentar-9

Întâmpini o problemă stomatologică de orice fel?

Fă-ne o vizită la Centrul de Implantologie Transilvania!

Pentru informații și programări ne găsiți la numărul de telefon: 0374 820 001, pe pagina de Facebook Centrul de Implantologie Transilvania sau pe pagina de Instagram implantologietransilvania.

Programează-te acum!

Programează-te pentru un consult de specialitate!

  Implanturi dentare –
  Întrebări și răspunsuri

  Există diferențe vizibile între un implant și un dinte natural?

  Datorită tehnologiei de ultimă generație, a materialelor de top și a priceperii medicilor nu există nicio diferență de ordin estetic între un implant și dinții naturali. Implanturile au rolul de a înlocui cu succes un dinte sau mai mulți lipsă.

  Oricine se poate califica pentru un implant?

  Există puțini pacienți care nu pot beneficia de un implant și aici vorbim în general despre adulți care suferă de anumite boli precum diabet, diverse tipuri de cancer și nu numai. În cazul acestora există un risc ridicat ca implantul să fie respins de organism sau vindecarea să fie anevoioasă. Însă medicii noștri dedicați găsesc soluții pentru orice pacient.

  Se simte diferit un implant față de un dinte natural?

  Datorită faptului că acesta este prins direct în os, implantul se va comporta precum un dinte natural, fără să prezinte vreo sensibilitate, fără să se miște sau să incomodeze la masticație sau vorbit.

  Cum se realizează igiena orală în cazul implanturilor dentare?

  La fel ca în cazul unei danturi complet naturale, se va realiza un periaj de două ori pe zi și se va folosi ața dentară.

  Ce rol mai poate juca un implant dentar?

  Un implant dentar sprijină dinții din jur. Atunci când se pierde un dinte, gingiile tind să se strângă iar dinții din apropierea dintelui lipsă să migreze spre gol. De aceea, se recomandă realizarea unui implant în cel mai scurt timp, pentru a nu cauza alte probleme la nivelul întregii cavități bucale.