Skip to main content
Cabinet stomatologic » Aparate dentare

Aparat dentar pentru tratamente ortodontice de succes!

Un aparat dentar este un dispozitiv medical cu un rol esențial în tratarea defectelor de ocluzie sau de poziționare a danturii pe arcadă. În cadrul tratamentelor de ortodonție, medicul specialist analizează fiecare detaliu al situației tale actuale și îți propune un plan de tratament personalizat, cu diferite variante de aparate dentare, în funcție de nevoile tale.

În cadrul Centrului de Implantologie Transilvania, specialiștii noștri îți explică pas cu pas ce înseamnă un aparat dentar și îți oferă soluția potrivită, indiferent de problema cu care te confrunți. Intervenim în cazul anomaliilor de ocluzie (ocluzie adâncă, inversă sau deschisă), de spațiere (înghesuire sau spațiere dentară) sau orientare (protruzie), dar și în cazul afecțiunilor care, pe lângă aparat dentar, au nevoie și de intervenții chirurgicale.

Rezultate excelente pentru toate tipurile de anomalii dentare

Investigație amănunțită și conceperea unor planuri de tratament personalizate

Consultații realizate de medici ortodonți specializați

Analiza temeinică a modificărilor de dezvoltare a componentelor aparatului dento-maxilar

aparat-dentar-2
aparat-dentar-3

Aparate dentare pentru un zâmbet impecabil la orice vârstă – atât pentru copii, cât și pentru adulți

Aparatele dentare reprezintă soluția optimă pentru redarea unui zâmbet frumos și drept la orice vârstă. Indiferent dacă vorbim despre stomatologia pentru copii sau adulți, aceste dispozitive sunt special create și adaptate pentru fiecare tip de pacient în parte. Datorită aparatelor dentare existente în prezent, pot fi corectate o mulțime de probleme ortodontice, indiferent de vârsta pacientului. Rezultatele acestui tratament îmbunătățesc starea de spirit, încrederea de sine, sănătatea, dar și estetica dentară, atât de importantă pentru menținerea zâmbetului pe buze.

În urma tratamentului ortodontic efectuat prin purtarea aparatului dentar, stabilit împreună cu medicul specialist, obții garantat un zâmbet de nota 10 . De asemenea, în cazul lipsei unor dinți, problema se poate rezolva eficient și rapid cu ajutorul implanturilor dentare, care sunt realizate fără durere la clinica noastră de implantologie dentară, unde ai la dispoziție o gamă completă de servicii, menite să îți asigure o dantură impecabilă.

aparat-dentar-2

Aparate dentare de safir, metalice, ceramice, Damon și invisaligne pentru rezultate ortodontice excelente, la prețuri excelente

Aparatul dentar este una dintre investițiile de viitor pe care orice persoană care își dorește să aibă o dantură sănătoasă și frumoasă, ar trebui să o ia în considerare. În clinicile noastre găsești aparate de ultimă generație care să asigure succesul tratamentelor, indiferent dacă îți dorești un aparat dentar clasic, metalic sau un aparat dentar clear, din safir sau ceramic. În funcție de buget și tratamentul optim necesar ție, poți alege din mai multe tipologii de aparate dentare. Cele mai populare sunt cele de safir, metalice, ceramice, Damon, dar și cele invisaligne. Indiferent de alegerea făcută cu ajutorul medicului specialist, la finalul tratamentului te bucuri de o dantură perfect aliniată și un zâmbet de invidiat. Te așteptăm în clinicile Centrul de Implantologie Transilvania din Cluj și Deva, unde îți găsești aparatul dentar și tratamentul optim pentru tine și sănătatea ta, indiferent de vârstă!

aparat-dentar-4

Zâmbet frumos și armonios, indiferent de vârstă!

Un zâmbet perfect nu mai este atât de greu de obținut. Dacă până de curând ortodonția era privită ca un serviciu exclusiv pentru copii și adolescenți, iată că și adulții au șansa la dinți drepți și frumoși, indiferent de vârstă. Medicii noștri se vor ocupa de îndreptarea și alinierea dinților, ajutându-i astfel să restabilească relații intermaxilare corecte cu ajutorul unui aparat dentar potrivit.

Ortodonția previne și înlătură anomaliile de poziționare a dinților, atât estetice, cât și funcționale. Oamenii sunt unici și astfel este și dantura lor, de aceea tratamentele ortodontice sunt 100% personalizate, iar medicii ortodonți acordă o atenție sporită fiecărui detaliu caracteristic nevoilor individuale ale pacienților.

Alege un aparat dentar potrivit și poartă-l cu mândrie la orice vârstă! Pentru consultații și programări și detalii despre aparat dentar preț, te rugăm să ne contactezi!

Tipologii de aparate dentare

Aceste aparate dentare metalice fixe sunt soluția aleasă de cei mai mulți pacienți datorită costului redus, dar și a avantajelor terapeutice pe care le oferă. 

Aparatul cu bracketi safir este o alegere potrivită pentru persoanele care vor ca aparatul dentar să treacă neobservat. Este soluția ideală pentru pacienții care doresc o estetică superioară.

Datorită bracketilor de un alb-opac, nuanță care se apropie de culoarea dinților, și a elasticelor albe/transparente, acest aparat dentar aduce un plus de estetică comparativ cu cel clasic, metalic.

Gama de aparate dentare autoligaturante Damon oferă un grad superior de calitate și de precizie, ceea ce duce la performanțe clinice dovedite, precum și la rezultate funcționale și estetice uimitoare.

Un aparat dentar Invisalign este unul dintre tratamentele inovative de îndreptare a dinților, fiind o alternativă invizibilă a aparatelor dentare. Gama de aparate dentare Invisalign se utilizează numai în cazul unor anomalii ușoare, pentru corectarea poziției dinților.

O dantură simetrică, perfect aliniată

01

Prima consultație

Analizăm în amănunt fiecare situație în parte și propunem, dacă situația o impune, investigații suplimentare!

02

Stabilim planul de tratament

Un plan detaliat și bine pus la punct te va ajuta să înțelegi mai bine situația curentă, costurile și durata. Ești mereu informat cu privire la intervenții, dar și la aparat dentar preț.

03

Începem tratamentul

Ortodontul va monta aparatul pentru alinierea danturii. Vei primi informații suplimentare despre igiena dentară specifică și despre aspectele la care trebuie să fii atent.

04

Continuăm tratamentul

Vei fi chemat la cabinet la un interval de aproape 4-6 săptămâni pentru ajustarea aparatului dentar și pentru urmărirea evoluției danturii.

Găsește un aparat dentar potrivit ție!

Fă o programare la unul dintre specialiștii noștri!

Programează-te!

O echipă de specialiști!

Medicii Centrului de Implantologie Transilvania au în comun profesionalismul și devotamentul pentru medicina dentară. Serviciile profesionale oferite de medicii noștri asigură atingerea așteptărilor fiecărui pacient prin atenția și grija pe care le-o poartă acestora. Nu ne oprim din a învăța și din a oferi pacienților satisfacția de a zâmbi cu încredere din nou!

Dr. Diana Sigartău

Medic Stomatolog Pedodont

Medicina dentară înseamnă pasiune și dedicare, iar Diana a înțeles asta încă de la primul contact cu Facultatea De Stomatologie. Și-a dedicat timpul studiului și perfecționării atât pe parcursul anilor de facultate cât și imediat după, absolvire în 2018, când a ales să se specializeze în stomatologie pediatrică, apoi a continuat o specializare în ortodonție și ortopedie dento-facială.
Vezi toți medicii

Programează-te pentru un consult de specialitate!
  Aparate dentare –
  Întrebări și răspunsuri

  Aparatul dentar poate fi pus doar la vârste fragede?

  Tratamentul ortodontic poate soluționa problemele aparatului dento-maxilar ale adolescenților, adulților tineri, dar și la vârste mai înaintate. În cazul copiilor, prevenirea modificărilor de poziție a dinților, corectarea timpurie și stimularea dezvoltării corecte a maxilarelor se realizează prin sisteme concepute special pentru aceste vârste.

  Tratamentul cu un aparat dentar are doar un rol estetic?

  De multe ori, rolul aparatului dentar este atât estetic, cât mai ales funcțional. Tulburările de ocluzie pot da naștere la adevărate probleme ale funcționalității aparatului dento-maxilar, deci corectarea cu un aparat dentar este esențială.

  Cu cât pacientul înaintează în vârstă, tratamentul ortodontic devine ineficient?

  Prevenția și urmarea unui tratament ortodontic de la o vârstă fragedă facilitează procesul de corecție a aparatului dento-maxilar, însă anumite probleme pot fi remediate și la o vârstă înaintată.

  Poziționarea incorectă a dinților poate fi corectată sau doar remediată temporar?

  Este un aspect care depinde de caracteristicile aparatului dento-maxilar al fiecărui pacient. Medicul specialist, în urma unei investigații amănunțite, poate concepe planul de tratament potrivit, durata și rezultatele estimate.

  Ia legătura cu noi!
  × Cum vă putem ajuta?