Skip to main content
Cabinet stomatologic » Fațete dentare

Un zâmbet impecabil cu ajutorul unor fațete dentare moderne

Aplicarea unor fațete dentare special realizate pentru nevoile danturii tale îți poate transforma cu adevărat zâmbetul – acesta va căpăta un aspect plăcut și uniform, păstrându-și în același timp naturalețea. Dar ce este o fațetă dentară, mai precis? Lucrări protetice fixe, sub forma unor pelicule foarte subțiri de ceramică, fațetele dentare se aplică pe dinții frontali, în general pentru a masca anumite imperfecțiuni de natură estetică. 

Deși învelișul este unul subțire, rezistența unei fațete dentare este binecunoscută, fiind asigurată de evoluția tehnologiei din ultimii ani atât în ceea ce privește materialele folosite, cât și a tehnicilor de aplicare stăpânite de medicii stomatologi. Procedura de aplicare a unei fațete dentare este minim invazivă, iar rezultatele sunt imediate: te vei bucura de un zâmbet impecabil, iar micile imperfecțiuni ale dinților vor deveni insesizabile, fiind perfect mascate de noua ta fațetă dentară. De altfel, rolul unei fațete dentare este nu doar de a corecta micile defecte, ci și de a se integra armonios cu dintele natural. 

Strungăreață, culoare inestetică, un dinte ciobit sau o formă ciudată a dintelui? Vei uita de ele în cel mai scurt timp. Atenție, însă: înainte de a lua decizia de aplicare a unei fațete dentare, este necesară o analiză detaliată asupra danturii, sub îndrumarea medicului specialist, astfel încât lucrările de estetică dentară să fie conforme și cu prioritățile de funcționalitate și sănătate a danturii. Pentru programări și informații, Centrul de Implantologie Transilvania poate fi găsit în orașele Cluj și Deva. 

fatete-dentare-2
estetica-dentara
fatete-dentare-2

Fațetele dentare: soluția optimă pentru un zâmbet natural

Dacă te simți inconfortabil și nemulțumit din cauza dinților inestetici, în clinicile noastre Centrul de Implantologie Transilvania beneficiezi de tratamente minim invazive, rapide și cu rezultate uimitoare pentru a-ți recăpăta atât stima și încrederea în sine, cât și zâmbetul plăcut și atractiv. Tratamentele de estetică dentară sunt realizate de echipa noastră de medici specialiști, care îți recomandă cele mai eficiente soluții în conformitate cu prioritățile de funcționalitate și sănătate a danturii și întregului organism.

Pentru a-ți reda zâmbetul impecabil, fațetele dentare sunt lucrări protetice special concepute, care îți îmbunătățesc forma și culoarea dinților, ajutând la corectarea micilor defecte și la integrarea armonioasă cu dinții naturali. Fațetele pentru dinți sunt sub forma unor pelicule subțiri și elegante, fiind realizate din materiale moderne, calitative și de lungă durată. Fațetele dentare sunt aplicate în special pe suprafața dinților frontali, pentru a îmbunătăți aspectul acestora atunci când vorbim, râdem sau zâmbim. Din acest motiv, tratamentul care are la bază aplicarea fațetelor dentare reprezintă o soluție de ultimă generație, având în vedere materialele folosite și tehnologiile moderne de aplicare.

Fațetele dentare și prețul pentru a avea dinți albi și strălucitori

Există o gamă largă de probleme care pot fi rezolvate prin alegerea tratamentului cu fațete dentare. Din acest motiv, centrele noastre din Cluj și Deva îți stau la dispoziție oricând pentru consultația și tratamentul optim, personalizat pe nevoile tale. În Centrul de Implantologie Transilvania poți afla care sunt beneficiile fațetelor dentare, ca și a coroanelor dentare, și care sunt prețurile pentru a te bucura de o dantură și de un zâmbet fără cusur. Tratamentul are rezultate rapide și trebuie subliniat faptul că, în același timp, este nedureros și eficient. Tratamentul poate fi realizat cu șlefuirea dintelui, sau fără, adică fațetare dentară fără șlefuire. În ambele cazuri, rezultatul este același, adică te bucuri de o dantură impecabilă prin corectarea problemelor de estetică dentară.

Prețul, în schimb, variază în funcție de materialele din care sunt confecționate fațetele dentare. Astfel, prețul fațetelor dentare provizorii, din compozit, este în general mai redus, în timp ce prețul fațetelor din zirconiu sau a fațetelor ceramice realizate prin tehnologii moderne, este mai ridicat. Oricum, indiferent ce soluție alegi, nu uita că investiția într-o dantură sănătoasă merită și este benefică pentru sănătatea întregului organism!

De ce să optezi pentru fațete dentare?

Avantaje

Există numeroase avantaje în cazul implementării unor fațete dentare. Dintre acestea, amintim următoarele: 

 • Un zâmbet mai frumos, uniform și natural;
 • Îmbunătățirea esteticii dentare într-un timp foarte scurt, fără durere;
 • Impact redus asupra obiceiurilor de igienă orală;
 • Procedură minim invazivă, cu o pierdere scăzută de țesut dentar, nefiind necesară devitalizarea dintelui (nervul nu este scos);
 • Aplicarea de fațete dentare reprezintă o soluție de lungă durată, acestea fiind extrem de rezistente în timp;
 • Adresarea unei palete variate de imperfecțiuni dentare;
 • Culoarea fațetelor dentare nu este afectată în timp – nici de la cafea sau țigări;
 • Materialele utilizate sunt 100% biocompatibile. 
Programează o consultație
Informează-te cu atenție!

Dezavantaje

Deși beneficiile aplicării de fațete dentare sunt multiple, există și o serie de posibile dezavantaje de care e bine să fii informat din timp: 

 • Dacă se sparge sau apar fisuri, fațeta dentară nu poate fi reparată; poate fi, în schimb, înlocuită;
 • Există o perioadă inițială de acomodare, în care pot să apară unele dificultăți de pronunție a anumitor consoane. Nu-ți fă griji, însă, căci medicul poate ajusta fațeta dentară acolo unde este necesar;
 • Există și o serie de contraindicații, o fațetă dentară nefiind o soluție optimă pentru toți pacienții. 
 • Procedura de aplicare a unei fațete dentare nu este reversibil, dintele neputând reveni la starea sa inițială. 
Contactează-ne pentru detalii!
Când se recomandă fațeta dentară?

Indicații

Fațeta dentară reprezintă o soluție extrem de eficientă pentru mulți pacienți care suferă de pe urma unor imperfecțiuni ale danturii. Poate fi utilizată în următoarele situații:

 • Dinți ciobiți, fisurați sau crăpați;
 • Strungăreață sau dinți prea mici, cu spații mari între aceștia;
 • Formă și poziție inestetică a danturii: dinți ascuțiți, prea ieșiți în exterior, rotiți sau băgați spre interior;
 • Culoare inestetică sau neuniformă sau dinți pătați pentru care nu s-au obținut rezultate dorite prin proceduri de albire dentară.
Programează-te!
Când NU se recomandă fațeta dentară?

Contraindicații

Fațeta dentară nu reprezintă o soluție universală. Pentru a te bucura de avantajele aceste proceduri, trebuie să îndeplinești o serie de condiții. Fațeta dentară nu se recomandă dacă: 

 • Dinții sunt înghesuiți, ieșiți prea mult în exterior sau rotiți în ax;
 • Dinții se întâlnesc cap la cap sau în ocluzie inversă;
 • Dantura este extrem de erodată, prezintă carii mari sau anomalii de structură;
 • Plombele dentare sunt de mari dimensiuni; 
 • Lipsesc dinții de suport sau, în anumite cazuri, implanturile dentare;
 • Prezența bruxismului. 
Fă-ți o programare!

Recomandarea noastră

Alege fațetele dentare de ceramică! 

Elegante și subțiri, acest tip de fațete dentare nu necesită o șlefuire intensă a smalțului, reușind să acopere cu succes eventualele probleme de formă, aliniament, lungime sau poziție ale dinților.

Care este procedura?

01

Te programezi pentru consultație

Procedura de aplicare a unei fațete dentare este, tehnic vorbind, una complexă. Pentru pacienții noștri, însă, am simplificat totul cât de mult s-a putut. Primul pas? Îți faci o programare pentru o consultație. Poți face acest lucru și online, prin simpla completare a unui formular!  

02

Planul de tratament

Într-o primă ședință, medicul stomatolog va decide, în primul rând, în funcție de starea danturii, în ce măsură fațeta dentară este cea mai bună soluție pentru tine. Se vor stabili apoi tipul de fațete dentare utilizate, modul de preparație (cu sau fără), culoarea și forma acestora, precum și profilul incizal. 

03

Pregătirea dinților

Pentru ca rezultatele să fie conform așteptărilor, va avea loc o igienizare și curățare inițială a dinților. Dacă fațeta dentară necesită șlefuire (procedura nu implică scoaterea nervului), aceasta se va realiza acum, iar dintele șlefuit va fi acoperit cu un material provizoriu, pentru a fi protejat. Tot acum va avea loc și procedura de amprentare.

04

Aplicare provizorie

Într-o ședință diferită, fațeta dentară va fi aplicată în mod provizoriu. Împreună cu medicul stomatolog, vei decide dacă aceasta corespunde într-adevăr nevoilor tale, conform celor discutate la prima ședință. 

05

Fațeta dentară

Dacă totul este în regulă și te simți confortabil cu fațeta dentară, suprafața dintelui va fi curățată, iar acesta va fi pregătit pentru fixarea finală a fațetei. Îți vei putea folosi dinții imediat. Cu alte cuvinte, zâmbetul tău își va atinge potențialul de frumusețe și-l vei putea împărtăși cu ceilalți de cum părăsești clinica noastră!

Îți dorești un zâmbet minunat, la adevăratul potențial? Dacă aplicarea unei fațete dentare pare a fi soluția pentru tine, te așteptăm la Centrul de Implantologie Transilvania, în Cluj și Deva. Vom stabili împreună toți pașii necesari.

Descoperă o nouă fațetă a zâmbetului tău: una impecabilă, fără imperfecțiuni!

Fă-ți o programare!

Explorați serviciile de estetică dentară CITransilvania

Coroană dentară
Punte dentară
Albire dentară

Programează-te pentru un consult de specialitate!
  Fațete dentare – Întrebări și răspunsuri

  Se va observa că am fațetă dentară?

  Contează foarte mult diferența între dintele natural și fațeta dentară pentru care optezi (ceramica permite obținerea unui aspect foarte natural, de exemplu). Unii pacienți își doresc să obțină acel zâmbet alb, strălucitor, așa numitul „zâmbet de Hollywood”. Dacă diferența între culoarea naturală a dinților lor și culoarea obținută în urma aplicării de fațete dentare este semnificativă, probabil cunoscuții sau familia vor observa. Similar, dacă ai un dinte cu imperfecțiuni vizibile, fațeta dentară le va masca. Prin urmare, fațeta dentară nu este vizibilă, în sine, dar sunt vizibile rezultatele, ceea ce pacienții noștri își și doresc, în cele din urmă. 

  În plus, datorită materialelor folosite și a tehnicilor de lucru, fațeta dentară se va integra armonios în aspectul general al danturii tale. 

  Ce fac dacă mă situez la contraindicații?

  Deși este una dintre soluțiile eficiente și rapide pentru obținerea unui zâmbet plăcut, armonios și uniform, aplicarea unei fațete dentare presupune îndeplinirea anumitor condiții. Dacă te-ai regăsit într-una dintre situațiile prezentate de noi ca fiind contraindicații, nu înseamnă că totul este pierdut, că nu poți beneficia de fațete dentare sau că nu există alte soluții pentru tine. Medicul stomatolog îți va prezenta ce măsuri pot fi luate pentru a îndeplini condițiile necesare (poate fi vorba de un tratament ortodontic sau de chirurgie gingivală, de exemplu). În cele din urmă, este posibil ca într-adevăr fațeta dentară să nu fie soluția potrivită în cazul tău. Nu-ți face griji, însă! Există și alte proceduri de estetică dentară – de la albirea dinților, până la montarea de coroane sau punți dentare.

  Ce se întâmplă după aplicarea unor fațete dentare?

  Avantajele aplicării fațetelor dentare le vei simți imediat. De fapt, vei deveni conștient de ele de îndată ce vei părăsi Centrul de Implantologie Transilvania. Zâmbetul tău va fi în mod vizibil mai armonios și mai plăcut! Din punct de vedere senzorial, pentru aproximativ două-trei zile, nu mai mult, vei experimenta senzația normală că ai ceva pe dinți. Dacă ai purtat aparat dentar, de exemplu, senzația îți va fi relativ familiară. Totuși, comparativ, aceste fațete dentare sunt mult mai subțiri și delicate, iar senzația aceasta nu persistă. 

  Cât de complicat va fi apoi spălatul pe dinți?

  Respectarea cu strictețe a obiceiurilor de igienă orală va deveni mai importantă, căci acest fapt va influența rezistența noilor fațete dentare și sănătatea dinților pe termen lung, desigur. Cu toate acestea, nu vei fi nevoit să faci nimic în plus dincolo de recomandările obișnuite – nu trebuie să-ți cumperi vreo periuță de dinți specială, nici produse anume. În schimb, trebuie doar să ai grijă ca periajul să aibă loc de două ori pe zi și să folosești ață dentară. 

  Ai și alte întrebări? Contactează-ne!
  × Cum vă putem ajuta?