Skip to main content

Când te gândești la sarcină sau la o viitoare sarcină, cu siguranță îți faci planuri și ai emoții. Și cel mai probabil, printre ultimele lucruri pe care le iei în calcul sunt problemele dentare și felul în care acestea se pot complica.

Însă, complicațiile afecțiunilor dentare netratate sunt extrem de frecvente și extrem de neplăcute și riscante, atât pentru mama cât și pentru bebeluș.

De ce?

Ei bine, în primele 3 luni de sarcină sunt contraindicate majoritatea medicamentelor, anestezia locală și radiografiile. (bineînțeles, dacă este o urgență- se tratează) Toate acestea nu sunt recomandate viitoarelor mămici deoarece pot interfera cu dezvoltarea bebelușului: pot duce la malformații, complicații ale sarcinii sau chiar oprirea în evoluție, fiind un adevărat coșmar pentru orice viitoare mamică.

Dr. Diana Iștoan- medic chirugie orală și maxilo-facială, co-fondator CIT se bucură din plin de viața de mămică și ne povestește cum a fost experiența ei, din postura de pacient, în clinicile Centrului de Implantologie Transilvania în perioada sarcinii.

“Chiar dacă am știut de la bun început aceste lucruri, am ignorat o sensibilitate la un o măsea și am amânat înlocuirea obturației (a plombei) din diferite motive: din lipsa timpului, din cauza altor investigații și tratamente mult mai importante pentru sarcină. Astfel, chiar în primul trimestru, după dureri îngrozitoare în zona măseluței, emoții legate de medicația pe care am voie să o iau, am fost nevoită să fac un tratament endodontic de urgență.

Bineînțeles, un medic cu experiență care este la curent cu protocoalele actuale, te tratează în siguranță, așa cum au facut-o și colegii mei de la CITransilvania, însă puteam să evit complicațiile cu un tratament simplu și sigur înainte de sarcină.

Recomand tuturor femeilor care se gândesc la o viitoare sarcină, un control stomatologic amănunțit și rezolvarea problemelor dentare cu ajutorul tratamentelor stomatologice moderne și fără durere, înainte de sarcină!

Servicii care te-ar putea interesa

Cum a fost experiența mea, ca pacient, în clinicile Centrului de Implantologie Transilvania?

Într-un cuvânt: impecabilă! Încă de la primul pas în clinică am beneficiat de o experiență frumoasă, o întâmpinare caldă și multe zâmbete din partea personalului. Mă bucur că pot să spun asta pentru că asta dorim să oferim tuturor pacienților noștri – o experiență excepțională la medicul dentist!

Fetele de la recepție au o misiune foarte importantă și am simțit că o respectă zi de zi: te simți în siguranță, ești îndrumat, ești ajutat , nu te simți uitat pe holurile clinicii, nu ești nevoit să suni de N ori să-ți rezolvi o problemă, esti corect informat asupra costurilor și duratei tratamentului.

Curățenia și igiena sunt impecabile, întreaga echipă respectă asta cu strictețe. Asistentele știu exact ce au de făcut, lucru extrem de important pentru ca un tratament stomatologic să aibă un rezultat perfect.

Echipa de medici e foarte bine pregătită, empatică, cu multă răbdare, așa că am mereu încredere. Vin relaxată și fără emoții la fiecare vizită, indiferent că este vorba de o intervenție chirurgicală, o albire sau o simplă obturație!”, povestește Diana- medic chirugie orală și maxilo-facială.

Dacă și tu te pregătești de perioada sarcinii, sau ai o problemă stomatologică, vino în oricare din clinicile noastre CITransilvania și bucură-te de tratamente moderne, rapide și fără durere. Programează-te acum la o consultație!

× Cum vă putem ajuta?