Servicii prietenoase de stomatologie copii

Îți punem la dispoziție un pachet complet de servicii de stomatologie copii. Medicii noștri sunt specializați în pedodonție – o ramură ce se ocupă cu profilaxia și tratamentul afecțiunilor specifice dentiției temporare la copii și a dentiției permanente la adolescenți.

Pe lângă faptul că micuții au necesități și afecțiuni dentare diferite de cele ale adulților, ei au nevoie de un mediu în care să se simtă confortabil în timpul vizitei la un dentist copii. Frica de dentist apare la o vârstă fragedă și, dacă nu este gestionată eficient și timpuriu, poate afecta în mod negativ sănătatea orală a unui adult.

În clinicile  noastre, fiecare dentist copii asigură atât educarea părinților și a copiilor pentru a înțelege cât de importantă este menținerea unei sănătăți dentare optime, cât și familiarizarea micului pacient cu atmosfera din clinici și cu instrumentarul de lucru. Cauți o clinică stomatologică copii? Te așteptăm la Centrul de Implantologie Transilvania, în Cluj, Deva, Zalău și Baia Mare cu cele mai prietenoase servicii de stomatologie copii. 

Echipă de dentiști pentru copii experimentați în tratarea pacienților cu vârste fragede.

Experiența copilului va fi una pozitivă, plăcută și plină de încredere.

Prevenția unor afecțiuni grave în sănătatea orală a unui adult.

Servicii de stomatologie copii care previn și elimină frica de dentist.

stomatologie-copii-2

Dințișori sănătoși

01

Prima consultație

Prima impresie într-o clinică stomatologică copii contează, de aceea este recomandat ca părinții să îi aducă pe cei mici într-o consultație de acomodare cu personalul medical și aparatura.

02

Planul de tratament

În această etapă, dacă se constată apariția cariilor sau alte probleme dentare, la fel ca în cazul serviciilor pentru adulți, rolul unui dentist copii este să realizeze un plan de tratament personalizat nevoilor micilor pacienți. 

03

Implementarea tratamentului efectiv

În funcție de situație, poate fi nevoie ca cel mic să facă mai mult de o vizită la un dentist copii. Cu răbdare și grijă maximă, micii pacienți vor primi un tratament eficient și servicii de stomatologie copii adecvate.

04

Control periodic

Încurajăm părinții să nu neglijeze igiena orală a copiilor și să se prezinte la o clinică stomatologică copii pentru o consultație de rutină de două ori pe an. Ne găsiți  în Cluj, Deva, Zalău și Baia Mare!

Prevenția joacă un rol esențial în limitarea afecțiunilor dinților de lapte prin igienă corespunzătoare și reguli bine stabilite privind alimentația sănătoasă și rutina de curățare a dinților. Cu ajutorul unui dentist copii bine pregătit, acestea pot deveni o frumoasă aventură!

Pentru informații și programări ne găsiți la numărul de telefon: 0374 820 001, pe pagina de Facebook Centrul de Implantologie Transilvania sau pe pagina de Instagram implantologietransilvania.

Programează-ți micuțul la un control

Programează-te!

O echipă de specialiști!

Medicii Centrului de Implantologie Transilvania au în comun profesionalismul și devotamentul pentru medicina dentară. Serviciile profesionale oferite de medicii noștri asigură atingerea așteptărilor fiecărui pacient prin atenția și grija pe care le-o poartă acestora. Nu ne oprim din a învăța și din a oferi pacienților satisfacția de a zâmbi cu încredere din nou!

Dr. Diana Sigartău

Medic Stomatolog Pedodont

Medicina dentară înseamnă pasiune și dedicare, iar Diana a înțeles asta încă de la primul contact cu Facultatea De Stomatologie. Și-a dedicat timpul studiului și perfecționării atât pe parcursul anilor de facultate cât și imediat după, absolvire în 2018, când a ales să se specializeze în stomatologie pediatrică, apoi a continuat o specializare în ortodonție și ortopedie dento-facială.

Dr. Oana Hosu

Medic Stomatolog

Alegând să devii medic, entuziasmul, pasiunea și dorința de ajuta oamenii se îmbină cu responsabilitatea și perfecționarea continuă. Oana a ales să devină medic stomatolog, a absolvit Facultatea de Medicină Dentară Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca, însă nu s-a oprit aici. Pentru a putea oferi mai mult pacienților, și-a dorit să devină chirurg, așa că s-a specializat în chirurgie dento-alveolara, în cadrul spitalului Clinic Județean Cluj.

A înțeles că pacienții pe care îi tratează în gărzi și în urgențe, cei cu afecțiuni generale grave dar și cu probleme dentare complicate, au nevoie de tratamente complexe dar și de empatie, de susținere și de o bună comunicare. În anii petrecuți în secția de chirurgie maxilo-facială, Oana și-a dezvoltat empatia în relația cu pacienții ei, a încercat să aducă în lumina nevoile personale ale fiecăruia și a făcut tot posibilul să înțeleagă temerile cu care ei se confruntă. Aceasta experiență acumulată, se reflectă în relația sa deschisă cu cei care intră-n cabinetul ei stomatologic, bazată pe încredere . Un tratament corect înseamnă pentru ea în primul rând binele pacientului, satisfacerea dorințelor și așteptărilor lui.

Oana alocă timp educației medicale constante și consideră că în fiecare zi trebuie să fie mai bună, fiind un medic orientat către excelență, către profesionalism. Zi de zi, alături de echipa Centrului de Implantologie Transilvania, Oana își canalizează țoață motivația și energia pentru a oferi pacienților o viață mai bună!

Vezi toți medicii

Programează-te pentru un consult de specialitate!
  Stomatologie copii – Întrebări și răspunsuri

  Când ar trebui să facem o vizită la un dentist copii?

  Este important ca cel mic să se familiarizeze cu ideea de dentist și să nu se sperie. De aceea, este indicat ca părinții să aducă copilul într-o clinică stomatologică copii înainte ca acesta să aibă vreo problemă dentară, înainte de a apărea dureri de dinți. Un prim control de rutină îl va face să înțeleagă importanța mersului la cabinet.

  Și dinții de lapte se pot caria?

  Cu siguranță. De aceea este esențială vigilența părinților și verificarea periodică a danturii celui mic de către un dentist copii. Serviciile noastre de stomatologie copii pun accent și pe măsurile de prevenție pe care părinții le pot implementa apoi acasă, alături de copil. 

  Ce înseamnă sigilarea dentară?

  Prin sigilare, dinții copilului sunt acoperiți cu un material ce va funcționa precum un scut între mâncare și dintele celui mic. Acest material protejează suprafața dintelui de substanțele nocive precum zahărul, ce favorizează în timp apariția cariilor.

  Se pot sigila și dinții de lapte?

  Bineînțeles. Atât dinții de lapte cât și cei permanenți se pot caria și pot deveni dureroși. Se recomandă sigilarea dinților și a măseluțelor mai ales dacă cel mic prezintă o predispoziție spre dezvoltarea cariilor. Tratamentele de stomatologie copii pot preveni astfel apariția unor probleme dentare grave pe termen lung.

  Ia legătura cu un dentist pentru copii!