Adiție de os
Realizăm intervenții de adiție de os în vederea reconstruirii structurii osoase maxilare. Facem toate investigațiile necesare pentru a stabili dacă pacientul are sau nu nevoie de adiție osoasă și alcătuim un plan de tratament.
Realizăm intervenții de adiție de os în vederea reconstruirii structurii osoase maxilare. Facem toate investigațiile necesare pentru a stabili dacă pacientul are sau nu nevoie de adiție osoasă și alcătuim un plan de tratament.
Implantul prin adiție de os reprezintă o intervenție esențială în anumite condiții. În timp, din cauza pierderii dintilor, din cauza prezenței dinților mobili sau a infecțiilor, osul se resoarbe, așa că, pentru a putea fi inserat un implant dentar, vei avea nevoie și de o aditie de os. Astfel, volumul osos crește, implantul are stabilitate, iar tu te vei putea bucura de o dantura fixa pe termen lung.
Odată cu pierderea dinților se resoarbe și osul maxilar sau mandibular, motiv pentru care, în foarte multe situații, este necesară reconstrucția osului pierdut cu ajutorul osului artificial.
De cele mai multe ori, reconstrucțiile prin adiție de os se realizează în aceeași ședință cu inserarea implanturilor, însă, în cazurile de resorbție severă, va fi nevoie și de o perioadă de așteptare pentru vindecarea osoasă.
Centrul de Implantologie Transilvania este o clinică specializată, prezentă în Cluj și Deva. Specialiștii noștri în chirurgie și implantologie sunt pregătiți să asigure intervenții de adiție de os rapide și eficiente, astfel încât pacienții noștri să se bucure de un zâmbet sănătos și complet în cel mai scurt timp.
Adiția de os pentru implantul dentar reprezintă o intervenție chirurgicală prin intermediul căreia, medicii specialiști măresc volumul osos din zona în care urmează să fie inserate implanturi dentare în vederea refacerii danturii. Astfel, această procedură este esențială pentru crearea unei baze solide și asigurarea rezistenței, dar și a esteticii dentare în ceea ce privește noul zâmbet.
În clinica noastră de implantologie dentară, beneficiezi de o gamă completă de servicii, menite să contureze un zâmbet perfect. Pe lângă implanturile clasice, poți opta și pentru implanturi dinți ficși imediat, mai exact în 24h, care reprezintă o altă procedură din ce în ce mai populară printre alegerile pacienților.
Adiția de os dentar poate fi de două tipuri și anume autogrefa sau aloplastica. Autogrefa implică realizarea implantului prin adiție de os cu țesut propriu, în timp ce aloplastica implică utilizarea unui țesut de natură artificială, care este realizat din diverse materiale biocompatibile cu țesutul uman. Procedura finală este aleasă în funcție de consultul efectuat de medicul specialist, dar în ultimii ani tot mai mulți pacienți au recurs la implant dentar cu adiție de os aloplastica, aceasta fiind mult mai rapidă și confortabilă.
Pentru că locul în care alegi să îți repari dantura joacă un rol major în derularea cu succes a întregului proces, echipa noastră de specialiști te invită și te așteaptă în clinicile Centrul de Implantologie Transilvania din Cluj și Deva. Cu ajutorul nostru, îți recuperezi zâmbetul și ești de neînvins!
Dacă pacientul are nevoie de o adiție de os înseamnă că la nivelul structurii mandibulare sau maxilare a apărut o resorbție osoasă, adică țesutul și-a diminuat volumul atât de tare încât nu mai poate fi inserat un implant dentar. Cauzele resorbției osoase pot fi diverse. Dintre acestea, le amintim pe cele mai frecvente:
Amânarea implantului dentar. Medicii specialiști recomandă ca, în urma pierderii unui dinte, implantul să se realizeze cu promptitudine, astfel încât țesutul osos și gingival să nu se diminueze. Dacă pacientul amână intervenția, atât osul, cât și gingia încep să piardă volum, slăbind suportul osos al unui implant ulterior. În acest caz, pacientul va avea nevoie de adiție de os.
Parodontoza. În stadiu avansat, parodontoza deteriorează țesuturile de susținere ale dintelui, mai exact gingia, ligamentele și osul alveolar. Medicul stomatolog este nevoit să înlăture țesutul afectat pentru a stopa evoluția infecției. Cum consecința primară a parodontozei este pierderea danturii, pacientul va avea nevoie și în acest caz de o reconstrucție osoasă pentru montarea implantului.
Înaintarea în vârstă. Procesul de îmbătrânire se resimte la nivelul întregului organism, deci și la nivelul structurilor osoase. Osul devine poros, își pierde din volum și nu mai poate susține dantura naturală ori construcțiile protetice.
În absența unui implant sau dacă nu se realizează o adiție de os, resorbția osoasă are consecințe serioase în ceea ce privește morfologia feței, dar și procese de bază precum masticația și vorbirea:
Pune accentul pe prevenție și ia cele mai bune decizii pentru sănătatea zâmbetului tău. Te așteptăm la Centrul de Implantologie Transilvania din Cluj sau Deva!
Pierderea volumului osos este un proces ireversibil și, din păcate, iminent, instalându-se progresiv, odată cu înaintarea în vârstă. În consecință, nu poți preveni în totalitate resorbția osoasă, în schimb te poți asigura că întârzii acest fenomen prin următoarele practici:
Ai nevoie de un implant dentar sau de un implant prin adiție de os?
Autogrefa reprezintă implantul prin adiție de os cu țesut propriu, recoltat, în general, în timpul intervenției. Recoltarea autogrefei este o metodă de adiție de os simplă și rapidă. Se realizeaza sub anestezie locală și implică recoltarea unui fragment osos din regiuni specifice de la nivelul cavitatii orale care se va fixa în locul în care osul este deficitar, cu ajutorul unor tehnici speciale. Toate aceste manopere au rolul de a crește volumul osos în zonele în care este necesar și de a pregăti suportul osos pentru inserarea implanturilor dentare în aceste zone.
În trecut, recoltarea osului de la nivelul crestei iliace era o metoda foarte utilizată, însă noile sisteme de implanturi și tehnicile chirurgicale de ultimă generație fac posibilă reconstrucția danturii prin metode mai puțin invazive, mai rapide și mai confortabile pentru pacient.
După o evaluare riguroasă a situației, medicul specialist va stabili planul de tratament potrivit pentru tine.
În cazul acestui implant prin adiției de os, țesutul este unul de natură artificială, realizat din materiale sintetice, biocompatibile: sulfat de calciu, fosfat tricalcic, hidroxiapatită etc.
Mecanismul de acțiune al acestor materiale este bazat strict pe osteoconducție, oferind acea schelă de susținere pentru dezvoltarea ulterioară a structurii osoase, dar și pentru ancorarea implantului dentar.
Materialele sunt biocompatibile, intervenția este simplă și se realizează de cele mai multe ori în aceeași ședință cu inserarea implanturilor dentare.
Etapa incipientă
Se realizează inserția implantului în osul mandibular sau maxilar și realizarea adițiilor osoase în aceeași ședință în cele mai multe situații..
Etapa intermediară
Vindecarea se realizează pe o perioadă minimă de 3 luni.
Etapa finală
Descoperirea implanturilor și aplicarea șuruburilor de vindecare pentru conformarea țesuturilor moi.
01
Obține o programare și discută cu medicii specializați pe implantologie dentară! Consultul inițial este primul pas către o dantură perfectă.
02
Ești informat până în cele mai mici detalii despre investigațiile suplimentare de care ai nevoie, analize și nu numai.
03
Îți prezentăm care sunt alternativele și planurile de tratament pentru care poți opta, estimările de timp și costurile.
04
Începem planul de tratament și lucrăm intens la recuperarea zâmbetului tău.
Ce spun pacienții
Există câțiva factori ce favorizează pierderea de os și anume: procesul de îmbătrânire, dinții lipsă, paradontoza, purtarea unei proteze mobile o perioadă îndelungată de timp. În vederea inserării unui implant, medicul va face toate investigațiile necesare pentru a stabili dacă pacientul are sau nu nevoie de un implant prin adiție de os.
Pentru o adiție osoasă, procesul de vindecare diferă de la pacient la pacient, însă poate dura chiar și un an. Dacă nu este vindecat, implantul dentar nu se poate realiza.
Pentru a putea realiza o reconstrucție osoasă, pacientul trebuie să nu prezinte niciun fel de infecție la nivelul cavității bucale. În urma unei consultații amănunțite, medicul stomatolog specialist va determina dacă este nevoie de o adiție osoasă.
În primul rând, o adiție de os va reconstrui osul lipsă, asigurând un suport stabil pentru implantul dentar, favorizează vindecarea și crește durata de viață a unui implant.
Succesul unui implant cu adiție de os este determinat de un cumul de factori. Aici putem discuta despre abilitățile medicului specialist, materialele și aparatura utilizată în cadrul intervenției. Însă și pacientul joacă un rol important, acesta fiind nevoit să respecte cu strictețe indicațiile medicului privind o igienă orală impecabilă, evitarea fumatului, respectarea strictă a medicației și a controalelor post intervenție.