Skip to main content
Cabinet stomatologic » Endodonție

Endodonție microscopică – tratamente moderne și eficiente de canal

Tratamentul de endodonție, cunoscut și ca tratamentul de canal sau, în limbaj comun, scoaterea nervului, este o intervenție necesară în cazul infecțiilor și inflamațiilor localizate la nivelul rădăcinii și pulpei dentare. La Centrul de Implantologie Transilvania, punem accent pe calitatea excelentă a serviciilor medicale, de accea realizăm tratamente endodontice cu ajutorul microscopului, îmbunătățind precizia, dar și eficiența procedurii.

Canalele rădăcinilor dentare și infecțiile din interiorul dintelui sunt tratate prin tehnici moderne și minim invazive. Tratamentul este realizat de medici specializați în microscopie endodontică, având o rată de succes de peste 90% (tratamentele clasice realizate cu ochiul liber având o eficiență de cel mult 60%). Astfel procedeul asigură tratarea corectă și completă a canalelor radiculare, chiar și a celor cu o anatomie modificată.

În cadrul tratamentelor de endodonție, acordăm atenție, în egală măsură, atât etapei de diagnosticare, cât și procesului de tratament endodontic. Ca pacient, te bucuri de avantajul unui diagnostic rapid, precis, dar și de o intervenție promptă, realizată de specialiști cu o vastă experiență în domeniu. Fiecare specialist endodont din echipa noastră va lua deciziile potrivite astfel încât zâmbetul tău să-și mențină sănătatea și longevitatea.

endodontie-2
Cauze

Ce factori duc la apariția infecțiilor dentare?

Igiena necorespunzătoare

Depunerile de placă dentară favorizează apariția cariilor dentare, dar și a parodontozei, surse de infecție care pot contamina pulpa dintelui și osul alveolar.

Cariile dentare

Dacă nu se intervine la timp în cazul leziunilor carioase, acestea erodează țesuturile dintelui până ajung la pulpa dentară, acolo unde dezvoltă infecții. 

Fisuri sau fracturi dentare

Fracturile dentare permit plăcii bacteriene să pătrundă spre rădăcina dintelui, provocând inflamații și infecții. 

Asigură-te că elimini la timp cauzele infecțiilor dentare!

Programează o consultație
Simptome

Când e necesar tratamentul endodontic?

Simptomatologia unei infecții dentare poate diferi de la pacient la pacient. Cu toate acestea, dacă una dintre aceste simptome se instalează, este nevoie să te adresezi cât mai repede unui medic endodont:

Inflamație vizibilă
Inflamarea și înroșirea gingiei poate fi un semn al infecției la nivelul pulpei dentare. Printr-un consult, stomatologul va stabili cauza exactă a inflamației gingivale și te va îndruma spre un tratament endodontic sau spre alte tipuri de tratament.

Dureri acute
Inflamația pulpei dentare se manifestă adesea prin dureri acute resimțite de pacient fie în contact cu alimentele reci sau fierbinți, fie în timpul masticației, prin exercitarea de presiune asupra dintelui afectat.

Formarea de abcese
În formele mai avansate, infecțiile pulpei dentare se manifestă prin secreții purulente. Acestea se pot acumula la nivelul gingiei sau pot fi eliminate prin fistule gingivale.

Te confrunți cu o astfel de simptomatologie? Adresează-te de urgență unui specialist în endodonție!

Contactează-ne acum

Etapele tratamentului

01

Programezi o consultație într-una dintre clinicile noastre din București, Cluj, Deva și Zalău .

02

Medicul endodont va realiza o examinare completă, evaluând simptomatologia, aspectul dintelui, dar și informațiile oferite de radiografia dentară. Pe baza acestora, va oferi diagnosticul și va stabili planul de tratament.

03

Tratamentul endodontic propriu-zis se realizează sub anestezie, este nedureros și presupune mai multe etape, așa că te vei revedea cu medicul specialist endodont în decursul a câtorva ședințe.

04

Tratamentul se realizează la microscop, iar medicul îți va explica pas cu pas fiecare etapă.

05

Te bucuri de un dinte sănătos, perfect funcțional în masticație.

Ai nevoie de o programare?

Contactează-ne, iar specialiștii noștri se vor asigura că zâmbetul tău își recapătă sănătatea!

Programează-te acum!

Programează-te pentru un consult de specialitate!
  Endodonție –
  Întrebări și răspunsuri

  Cât durează tratamentul de endodonție?

  În endodonție, durata unui tratament poate varia de la un caz la altul, în funcție de stadiul infecției, de modul în care organismul pacientului reacționează la tratament, dar și de tipul de echipament utilizat în tratarea afecțiunii.

  De regulă, un tratament endodontic realizat cu ajutorul microscopului are un grad de eficiență mult mai ridicat. Cu specificații optice remarcabile, acesta îi oferă medicului endodont o imagine clară a canalelor dentare, astfel încât etapa de diagnostic, dar și îndepărtarea țesuturilor sau evaluarea gradului de succes al tratamentului să se realizeze cu maximă precizie.

  Astfel, un tratament de endodonție microscopică durează, în general 1-2 ședințe, în timp ce varianta clasică poate dura până la 5 ședințe.

  Pentru a-ți asigura confortului unui tratament de scurtă durată, dar cu un grad de reușită garantat, specialiștii de la Centrul de Implantologie Transilvania îți pun la dispoziție tehnologii inovative de tratament endodontic. În cadrul specializării Endodonție intervenim exclusiv cu ajutorul tehnologiei microscopice, asigurând un diagnostic de precizie și un tratament sigur, non-invaziv.

  Cât de dureros este un tratament endodontic?

  Un tratament endodontic, cunoscut în limbajul uzual și ca scoaterea nervului”, este adesea privit cu îngrijorare de către pacienți. Din păcate, mitul unui intervenții dureroase sau complicate îi determină pe foarte mulți pacienți să amâne tratamentul, ceea ce duce, de multe ori, la complicații mult mai grave precum extinderea infecției către osul alveolar.

  În realitate, etapele tratamentului de endodonție se realizează exclusiv sub anestezie, ceea ce oferă pacientului un confort sporit pe toată perioada intervenției. Totodată, datorită tehnologiilor moderne, un tratament endodontic nu este invaziv, de aceea este exclus ca pacientul să resimtă dureri în perioada dintre ședințe sau după finalizarea tratamentului.

  După un tratament de endodonție, dintele devine fragil?

  Este adevărat că, în urma unui tratament endodontic, dintele este devitalizat, ceea ce înseamnă că, în timp, devine mult mai vulnerabil, fiind predispus mai ușor fisurilor și fracturilor dentare. De aceea, în multe dintre cazuri, medicul endodont recomandă protejarea dintelui tratat endodontic cu ajutorul unei coroane dentare. În acest fel, durata de viață a dintelui pe arcadă poate fi prelungită substanțial, scutindu-l pe pacient de necesitatea unui implant dentar.

  La clinicile Centrului de Implantologie Transilvania din Cluj, Zalău și Deva te așteptăm cu o echipă completă de specialiști, pregătiți să colaboreze continuu pentru sănătatea zâmbetului tău! Colectivul nostru medical reunește specialiști în endodonție și protetică, astfel că poți beneficia o îngrijire completă în cadrul aceleiași clinici.

  Un dinte tratat endodontic poate necesita retratament?

  În urma unui tratament endodonție, dintele se tău se va comporta normal, fiind din nou supus pericolului de infecție. Dacă pacientul nu evaluează constant starea de sănătate a danturii și nu respectă o rutină strictă de igienă orală, leziunile carioase pot reapărea și avansa din nou către pulpa dintelui.  Așadar, nu uita de controlul periodic la stomatolog, o dată la 6 luni, și nici de ritualul complet de igienizare desfășurat acasă!

  Ia legătura cu noi!