Skip to main content
Cabinet stomatologic » Punte dentară

Ce este o punte dentară?

O punte dentară reprezintă o lucrare protetică fixă, de tipul unei structuri menite să înlocuiască dinții lipsă și să-i protejeze pe cei deteriorați. Recomandarea unei punți dentare de către medicul stomatolog are loc atât în cazurile în care un singur dinte este absent, cât și pentru tratamentul edentațiilor parțiale (lipsa parțială a dinților). 

În componența sa, o punte dentară include elemente de agregare (coroane dentare instalate pe cel puțin doi dinți naturali, care vor asigura suportul pentru întreaga punte dentară) și corpul punții dentare (elemente protetice ce suplinesc dinții lipsă).

Medicii specialiști ai Centrului de Implantologie Transilvania îți vor recomanda tratamentul potrivit și vei afla dacă tratamentul cu o punte dentară este cel care ți se potrivește. Ne găsești în orașele Cluj, Deva. Există diferite tipuri de punți dentare pentru care vei putea opta: 

🔷 Punte dentară tradițională: este recomandată când există minimum doi dinți naturali, de-o parte și de cealalta, pentru sprijin. 

🔷 Punte dentară pe implanturi: în acest caz, vorbim de implanturi dentare ce servesc drept suport și agregare pentru puntea dentară.

Punte dentară – soluția rapidă pentru o dantură frumoasă și sănătoasă

Puntea dentară este o procedură simplă care te ajută să te bucuri din nou de o dantură sănătoasă. Medicii specialiști în estetică dentară îți pot recomanda o astfel de lucrare pentru înlocuirea dinților pierduți, dar și în alte situații precum apariția fenomenului de migrare la nivelul danturii sau prezența durerii și a problemelor de masticație cauzate de pierderea mai multor dinți. Punțile dentare totale redau aspectul natural al zâmbetului, fiind metode de tratament rapide și practice. Pentru a beneficia de o astfel de lucrare la cele mai înalte standarde sau de fațete dentare moderne, programează-te la una dintre clinicile Centrului de Implantologie Transilvania din Cluj și Deva, unde medicul stomatolog îți oferă tratamentul potrivit pentru tine. În funcție de situație, specialiștii îți pot recomanda o punte dentară tradițională sau o punte dentară pe implanturi.

Punți dentare – metode sigure de tratament cu o mulțime de beneficii

Recomandarea unei punți dentare se poate face atât pentru absența unui dinte, cât și pentru tratamentul lipsei mai multor dinți. Aceste lucrări au în componență un element de agregare precum coroana dentară, care asigură suportul pentru întreaga punte și elemente protetice ce înlocuiesc dinții lipsă. Punțile dentare din zirconiu, ceramică sau metalo-ceramică sunt foarte des recomandate datorită rezistenței și esteticii materialelor. Pe lângă redarea unui aspect natural al zâmbetului, aceste proceduri îți oferă beneficii evidente, printre care și restaurarea funcției de masticație și menținerea unei structuri faciale armonioase. Pentru a te bucura de toate avantajele, în primă fază vei avea o punte dentară provizorie, după care va fi realizată montarea permanentă a punții dentare fixe. Rezultatul final va fi un zâmbet impecabil, fără imperfecțiuni, indiferent de vârstă!

Beneficiile unei punți dentare

  • Restaurarea funcției de masticație;
  • Menținerea structurii faciale, implicit îmbunătățirea armoniei faciale;
  • Oprirea fenomenului de migrare a danturii;
  • Prevenirea complicațiilor specifice edentațiilor;
  • Îmbunătățirea mușcăturii pe ambele părți ale maxilarului;
  • Cu ajutorul unei punți dentare, aspectul natural al zâmbetului este recăpătat! 
Programează o consultație
Informează-te cu atenție!

Când ai nevoie de punte dentară?

Medicul specialist în protetică sau estetică dentară ar putea recomanda realizarea unei punți dentare în următoarele situații: 

  • Absența unuia sau a mai multor dinți;
  • În urma unor lucrări de extracție dentară;
  • Apariția fenomenului de migrare dentară cauzată de unul sau mai mulți dinți lipsă la nivelul danturii;
  • Prezența durerii sau a problemelor de masticație din cauza unuia sau a mai multor dinți lipsă etc. 
Fă cunoștință cu medicii noștri!

Care este procedura?

01

Vii la o consultație

Știai că te poți programa simplu și rapid, online, prin completarea unui formular? În cadrul consultației, medicul stomatolog va decide dacă o punte dentară este cursul de tratament potrivit pentru tine.   

02

Elementele de agregare

Dinții cu rol de sprijin pentru viitoarea punte dentară vor trece printr-un proces de pilire, apoi vor fi montate pe ei coroanele dentare și va avea loc fixarea unei punți dentare cu rol provizoriu. 

03

Montarea punții dentare

Într-o nouă ședință, va avea loc etapa de montare. Pentru a ne asigura că totul este în regulă și te bucuri de toate beneficiile unei punți dentare, montarea este provizorie. 

04

Un zâmbet permanent

Dacă totul este în regulă, te-ai acomodat cu noua ta punte dentară și te simți confortabil 100%, vom realiza montarea permanentă. Gata. Vei putea zâmbi din nou, fără rețineri!

Avantajele unei punți dentare sunt numeroase, așadar. Pentru a afla dacă aceasta este soluția potrivită pentru tine, te așteptăm la Centrul de Implantologie Transilvania, în Cluj și Deva.

Până la un zâmbet impecabil, ai de trecut doar o punte dentară!

Fă-ți o programare!

Punte dentară – Întrebări și răspunsuri

Îmi va fi afectată vorbirea?

Absența dinților afectează în mod negativ vorbirea, prin urmare montarea unei punți dentare nu va face decât să vină în sprijinul tău: te vei reobișnui cu vorbirea normală cât se poate de repede. În plus, spre deosebire de protezele clasice, avantajul unei punți dentare stă și în faptul că aceasta din urmă este mai puțin voluminoasă. 

Se va observa că am o punte dentară?

Aspectul unei punți dentare va fi cât mai apropiat de aspectul natural al dinților tăi. Acest lucru este, bineînțeles, influențat de materialele din care este realizată puntea dentară (o punte dentară din ceramică, de exemplu, va arăta întotdeauna mai bine și mai natural decât cele confecționate din alte tipuri de material). Te asigurăm că la Centrul de Implantologie Transilvania folosim doar materiale de calitate superioară în lucrările protetice pe care le realizăm. 

Pot beneficia de o punte dentară totală?

Dacă este necesară reconstituirea tuturor dinților de pe o arcadă, poți beneficia de montarea unei punți dentare totale. Acest lucru este posibil însă doar dacă există cel puțin cei doi molari și cei doi canini, pentru a îndeplini funcție de sprijin. 

Care sunt dezavantajele unei punți dentare?

Dacă vom compara o punte dentară cu un implant dentar, de exemplu, există și o serie de dezavantaje. Astfel, durata de viață a unei punți dentare este mai mică (până la 10 ani), decât a unui implant dentar (până la 30 de ani). De asemenea, pentru a monta o punte dentară, dinții naturali ce vor servi drept suport, trec prin procesul de pilire / șlefuire, prin urmare aceștia pierd o masă dentară care nu va mai putea fi recuperată. Vei putea discuta detaliat despre toate acestea împreună cu medicul stomatolog. 

Cât costă o punte dentară?

Costurile unei punți dentare sunt influențate de materialul din care este confecționată, de tipul de punte dentară (de exemplu, o punte dentară pe implanturi va costa mai mult decât o punte dentară tradițională), dar și de numărul de dinți care lipsesc. În urma consultației și stabilirii planului de tratament care vi se potrivește, veți putea afla costurile finale. Ne puteți contacta oricând pentru a afla mai multe informații! 

Ai și alte întrebări? Contactează-ne!

Programează-te pentru un consult de specialitate!




    Explorați serviciile de estetică dentară CITransilvania

    Coroană Dentară
    Fațete Dentare
    Albire Dentară
    ×