Skip to main content
Cabinet stomatologic » Noutăți » Sfaturi medicale - Centrul de Implantologie Transilvania » Coroane și fațete dentare » Coroane dentare – ce trebuie să știi despre acest tratament

Mulți dintre pacienții Centrului de Implantologie Transilvania aleg tratamentele cu coroane dentare datorită rezistenței lor în timp, al aspectului plăcut oferit dar și a îmbunătățirii mesticației și a stării generale de sănătate.

Ce este o coroană dentară?
Coroana dentară este o lucrare protetică ce acoperă în totalitate un pivot dentar/bont dentar sau un dinte deteriorat, reușind astfel să îl restaureze, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.
Când vine vorba de aspect, o coroană dentară arată exact ca un dinte, aplicarea ei fiind rapidă și nedureroasă.

Acest tratament se recomandă în următoarele situații:
-când observăm prezența unor carii în stadiu avansat ce au distrus dinții în proporție de peste 50% (coroana dentară îi poate proteja de distrugerea completă);
-în urma traumatismelor dentare grave care au cauzat crăparea sau spargerea dinților;
-după tratamentele endodontice/ pe canal;
-pentru îmbunătățirea aspectului unui dinte (formă, culoare, textură etc);
-în urma tratamentului cu implanturi dentare.

În funcție de materialul din care sunt realizate, există coroane dentare din:
-compozit (provizorii) folosite în etapa provizorie a tratamentului protetic;
-metalo-ceramice, adică cu bază din metal și cu un înveliș din ceramică pentru un aspect placut și natural;
-zirconiu integral
-zirconiu stratificat (zirconiu și ceramică)

Servicii care te-ar putea interesa

Care sunt etapele acestui tratament?

Etapa 1
Te programezi la o consultație în clinicile noastre din Cluj, Deva, Zalău sau Baia-Mare. În cadrul consultației, medicul specialist stabilește dacă realizarea unei coroane dentare este, într-adevăr, o lucrare protetică potrivită ție.

Etapa 2
Apoi, se realizează amprentarea danturii rapid și eficient cu ajutorul unui scanner performant, iar medicul specialist poate decide realizarea unei coroane dentare provizorii.

Etapa 3
În momentul în care coroana dentară este gata, aceasta înlocuiește permanent coroana dentară provizorie. Aplicarea este rapidă, iar acomodarea se face într-un timp foarte scurt. La final, te bucuri de un zâmbet frumos, sănătos și funcțional!

 

Rezultat lucrare protetică (coroane dentare) fixă pe implanturi. Reabilitare fixă cu 6 implanturi Pro Arch 6 Straumann

 

Procedura de aplicare a coroanelor dentare este una simplă și nedureroasă. Coroana dentară imită perfect întregul aspect al dintelui și nu se observă nicio diferență între dinții tăi naturali și lucrarea protetică. Îngrijirea unei coroane dentare presupune aceeași rutină precum în cazul dinților naturali: periaj de două ori pe zi, apă de gură și ață dentară.

Prețul coroanelor dentare variază în funcție de material, cele realizate din metal și ceramică (metalo-ceramice) vor avea un preț mai mic spre deosebire de cele realizate din zirconiu.

Coroana dentară este soluția optimă de tratament pentru restaurarea unuia sau a mai multor dinți. Medicul specialist îți poate explica diferențele dintre tratamentul protetic clasic și cel cu implant dentar.

Zâmbește fără rețineri și alege sănătate adevărată pe viață! Programează-te acum la unul dintre specialiștii noștri!

Scrie părerea ta