Skip to main content
Cabinet stomatologic » Noutăți » Sfaturi medicale - Centrul de Implantologie Transilvania » Aparate dentare » Tot ce trebuie să știi despre aparatul dentar și tratamentul ortodontic

Un aparat dentar este un dispozitiv medical ce se folosește în tratarea problemelor de poziționare a danturii pe arcadă, corectarea mușcăturii și susținerea dezvoltării corecte a întregii danturi.

Cel mai important lucru ce trebuie știut despre tratamentul ortodontic este faptul că dinții strâmbi sau înghesuiți nu reprezintă doar o problemă estetică, ci și una funcțională care se agravează odată cu trecerea timpului. Indiferent de vârstă, aparatul dentar te poate ajuta să obții o dantură frumoasă și sănătoasă.

Printre beneficiile tratamentului ortodontic se numără următoarele:

  • prevenirea apariției cariilor
  • prevenirea apariției parodontozei
  • prevenirea altor afecțiuni stomatologice
  • tratarea problemelor de tip funcțional
  • îți oferă o mușcătura corectă a dinților
  • tratarea problemelor de tip estetic

Când vine vorba de tipurile de aparat dentar, acum găsești o gamă largă din care poți alege. Fie că este vorba de un aparat dentar metalic, aparat dentar safir, aparat dentar ceramic, aparat dentar damon sau aparat dentar invisalign; cu siguranță primești soluția potrivită ție.

Desigur, poate acum te întrebi “cum decurge un tratament ortodontic?” sau “în cât timp se îndreaptă dinții cu aparat dentar?”. În cadrul tratamentelor de ortodonție, medicul specialist ortodont analizează fiecare detaliu al situației tale actuale și îți propune un plan de tratament personalizat, cu diferite variante de aparate dentare, în funcție de nevoile tale.

Așa cum planurile de tratament sunt personalizare, și intervalul de timp alocat pentru obținerea rezultatelor finale depinde de la un caz la altul, în funcție de situația fiecăruia.

Sănătatea ta este pe primul loc. Alege un aparat dentar potrivit ție și poartă-l cu mândrie la orice vârstă!

Servicii care te-ar putea interesa

Scrie părerea ta