Skip to main content
Cabinet stomatologic » Noutăți » Sfaturi medicale - Centrul de Implantologie Transilvania » Stomatologie » Ce medic să aleg – Ghidul medicilor stomatologi specialiști

Ce medic specialist să aleg?

În ultimii ani, fiecare tratament stomatologic este realizat de către un medic specialist, cu o pregătire specifică pentru a trata diferitele afecțiuni. Dar de unde știu ce medic specialist aleg?

Primul și cel mai important pas pentru a lua decizia corectă este consultația. Aici afli exact care sunt problemele tale, ce tratamente trebuie să urmezi, care sunt medicii specialiști care îți vor trata fiecare afecțiune în parte, cât durează întregul tratament și, bineînțeles, cât costă toate aceste manopere.

În clinicile noastre vei întâlni o echipă completă de medici specialiști, așa că, ai aici un mic ghid din care te poți informa, înainte să îi cunoști personal!

Cine îți va realiza tratamentele complexe și implanturile dentare, adițiile osoase, extracțiile și toate tratamentele chirurgicale?

Medicii specialiști de chirurgie orală și maxilo-facială, chirurgi pregătiți să trateze orice caz, oricât de complex, în condiții de sigurață maximă. Așa că, nu ai de ce sa îți faci griji în legătură cu intervențiile chirurgicale!

Cine îți va realiza lucrările dentare pe implanturi, coronitele pe dinți, fațele dentare și tratamentele de estetică?

Aceste tratamente sunt realizate de către medicii specialiști în protetică și estetică dentară. O întreagă echipă se va asigura că ajungi la zâmbetul dorit, la sănătatea orală reală pe viață și că ai ales tratamentul estetic potrivit pentru tine.

Cine îmi va realiza obturațiile, igienizările și albirile dentare?

Medicii stomatologi îți oferă soluții moderne, tratamente cu laser și nedureroase pentru toate aceste probleme.

Cine îți pune aparatul dentar?

Medicii specialiști de ortodonție și ortopedie dento-facială vor stabili diagnosticul și variantele de tratament potrivite pentru tine. Împreună cu medicul ortodont, vei alege aparatul potrivit și veți începe drumul spre un zâmbet perfect sănătos.

Cine îți tratatează dintele pe canal?

Medicii specialiști în endodonție microscopică îți vor rezolva problema sigur și fără durere, cu ajutorul microscopului. Aparatura performantă și experiența îi ajuta să salveze dinții de la extracție.

Ce medic alegi pentru copilul tău?

Medicii specializați în tratamente pedodontice sunt cei care se dedică în totalitate sănătății micuțului tău!

Cine imi tratează parodontoza?

Dacă te confrunți cu aceasta situație, te vei intâlni cu medici parodontologi dar și cu medici chirurgi și stomatologi.

Iar pentru ca decizia ta să fie una informată, pe lângă specializarea medicului, mai trebuie să știi și câteva informații despre experiența lui. Aici găsești toată echipa medicală și toate detaliile pe care vrei să le cunoști. Programează-te la un medic specialist! 

Scrie părerea ta