Skip to main content
Cabinet stomatologic » Noutăți » Sfaturi medicale - Centrul de Implantologie Transilvania » Implanturi dentare și dinți ficși în 24 de ore » Ce se intampla cu un implant dentar de la insertia in os pana la vindecarea complete?

Ce se intampla cu un implant dentar de la insertia in os pana la vindecarea complete? / Care sunt fazele prin care trece un implant pana se vindeca? / De ce dureaza minim 3 luni pana un implant este vindecat complet? 

Implantul dentar este un dispozitiv mic, sub forma unui surub, care in cursul interventiei chirurgicale este introdus in osul maxilar sau mandibular. Acesta este momentul zero al vindecarii (integrarii implantului) asa ca, din acest moment incepe remodelarea si vindecarea osoasa, process prin care implantul face corp comun cu osul tau. Este o perioada deosebit de importanta careia trebuie sa ii acordam atentie maxima!

La finalul tratamentului cu implanturi, in special in cazul tratamentului cu implanturi si dinti ficsi in 24 de ore, medicul tau, iti va indica o alimentatie moale, lichida in primele 3 luni si va insista sa nu musti sau mesteci alimentele dure cu noii dinti provizorii. Iata si de ce : 

Odata introdus In os,in primele 2 saptamani  in jurul implantului se va forma Calusul osos. Acest callus osos este un testut osos imatur, moale, care incepe sa se depuna pe suprafata implantului. Felul in care acest tesut se depune pe implant, deci felul in care se va vindeca implantul depinde foarte mult de tehnica chirurgicala ( este important sa fie minim invaziva) si de tipul de implant ales ( implanturile premium sunt realizate din material care grabesc vindecarea).  Fortele necorespunzatoare exercitate asupra implanturilor in aceasta perioada pot duce la incetinirea vindecarii sau chiar la complicatii. 

Din acest motiv, este foarte important sa urmezi intocmai indicatiile medicului !

In perioada urmatoare ( 2-6 saptamani) acest callus osos se matureaza ( devine un tesut osos tot mai dur si compact ), fixand implantul din ce in ce mai mult in os. 

Dupa 12 saptamani osul din jurul implanyului este maturat complet , vindecat, iar implantul integrat. 

Acesta este motivul pentru care dintii definitivi (din zirconiu) vor fi aplicati doar dupa  3 luni sau, in cazul implanturilor conventionale, acesta este motivul pentru care ele sunt descoperite si sunt applicate lucrarile doar  dupa 3 luni.

Insa, organismul nostru este intr-o activitate continua iar remodelarea osoasa se desfasoara pe tot parcursul vietii! 

Medic specialist implantologie dentara
Tratament implant dentar
× Cum vă putem ajuta?