Skip to main content

Înainte de a lua o decizie cu privire la sănătatea noastră, ne informam din toate sursele pentru a ne asigura ca am făcut cea mai buna alegere. La fel se întâmplă si atunci când medicul stomatolog ne spune ca avem nevoie de un implant dentar.

Din ce material este fabricat implantul? cat “ mă tine “ acest implant? de ce sunt mai multe feluri de implanturi  si ce decizie sa iau? poate organismul să respingă implantul ? de ce exista o diferență de preturi intre ele?… sunt doar câteva dintre întrebările care ne trec prin cap.

La toate aceste întrebări ne răspund medicii specialiști ai Centrului de Implantologie Transilvania.

Din ce material este realizat implantul?

Implanturile dentare au la baza titan de puritate înaltă, la care, diferiți producători , au adăugat diferite alte elemente pentru a favoriza integrarea implantului si rezistenta sa in timp. Toate aceste material sunt biocompatibile.  Ce înseamnă biocompatibil? Organismul nostru va accepta acest material si el se va integra perfect in structura osoasa. Si nu, nu va suna când trecem prin porțile de Securitate la aeroport si da, vom putea face RMN ori de cate ori este necesar.

Pe suprafața acestor dispozitive ( care arata ca niște mici șuruburi) sunt aplicate diferite tratamente de suprafață (un înveliș) care favorizează vindecarea implantului.

Cat “mă va tine “ acest implant?

Cu toții ne întrebăm acest lucru înainte de a începe tratamentul.

Resorbția osoasa( pierderea osului) in timp , in jurul dinților naturali cat si in jurul implanturilor este un proces natural, fiziologic. Tot ce ne dorim este ca aceasta pierdere de os sa fie minima si pacienții sa se poată bucura de implanturi pe un termen cat mai lung.

Odată integrat ( vindecat) implantul dentar face corp comun cu osul. Aici însă intervin mai mulți factori:

  • Tipul de implant folosit ( implanturile premium au mai multe caracteristici care favorizează vindecare si studiile arata rezultate mai bune pe termen lung in cazul lor)
  • Protocolul chirurgical cu respectarea circuitelor sterile, medii sigure in care se realizează tratamentele (este deosebit de important ca intervențiile chirurgicale sa se desfășoare in spatii special destinate acestui scop)
  • Experiența medicilor care va tratează (este de preferat ca medicii specialiști sa aibă experiență In acest tip de tratament)
  • Menținerea unei igiene orale perfecte si respectarea indicațiilor medicului ( succesul unui implant pe termen lung depinde in mare măsură de igiena pacientului)
  • Respectarea controalelor periodice ( controalele periodice sunt esențiale pentru a ne bucura de lucrările pe implanturi o perioada cat mai lunga)
  • Fumatul si diferitele afecțiuni generale ( fumatul încetinește vindecarea)
Tipuri de implanturi dentare

De ce sunt mai multe feluri de implanturi  si ce decizie sa iau?

Exista mai multe feluri de implanturi deoarece exista mai mulți producători.

In esență, implanturile premium, sau “ standardul de aur”, sau “soluțiile  de top” sunt implanturile cu o tradiție pe piață de 70-75 de ani, ale căror rezultate au fost evaluate ca foarte bune după mai mulți ani iar materialele din care sunt realizate sunt unice. Ce înseamnă asta? Pacienții s-au bucurat de implanturi întreaga viață!

Exista si  implanturi apărute pe piață in ultimii 10 ani, realizate de producători din întreaga lume.

Poate sa îmi respingă organismul implantul?

Materialele din care sunt realizate implanturile sunt biocompatibile, deci ele se integrează perfect in organism. Situațiile in care se poate pierde un implant sunt generate de infecții care apar pe parcursul vindecării, de anumite afecțiuni ale oaselor care apar pe parcursul vieții, in situația unor forte necorespunzătoare aplicate implantului. Daca mediul in care se desfășoară intervenția chirurgicala este corespunzător si sigur (circuite sterile), daca diagnosticul este corect, daca este evaluata corect situația pre operator si medicul care va tratează are experiență, , daca tratamentul medicamentos este urmat de către pacient, aceste situații sunt foarte rare (sub 1%) . Chiar si in aceste situații exista soluții pentru ca pacienții sa se poată bucura într-un timp cat mai scurt de noul zâmbet.

De ce exista o diferenta de preturi intre ele? 

Implanturile sunt realizate din material diferite, au un design diferit. Cele  realizate din aliaje speciale, brevetate de firmele producătoare, de tipul Roxolid, un aliaj de titan de puritate înaltă si zirconiu, care exista pe piață de peste 70 ani, având studii care demonstrează o evoluție buna chiar si la 40 de ani de la aplicare sunt considerate implanturi premium, așa ca, si prețul lor va fi mai mare.

Implanturile apărute mai nou pe piață, cu rezultate bune si ele, vor fi mai accesibile.

Calitatea unui implant dentar este direct proporțională cu prețul acestuia.

Astfel, exista soluții de tratament pentru toate buzunarele.

× Cum vă putem ajuta?