Skip to main content
Cabinet stomatologic » Noutăți » Sfaturi medicale - Centrul de Implantologie Transilvania » Coroane și fațete dentare » Îmi doresc fațete dentare! Ce ar trebui sa știu despre acest tratament?

Fațetele dentare sunt soluția pentru “imperfecțiunile” dentare-dacă dinții sunt neuniformi-ca si culoare, textura, au pe ei multe plombe (obturații) puse in diverse momente ale vieții de diferiți medici ,  cu tot felul de pete, linii, culori care iți dau o senzație de nemulțumire atunci când te privești in oglinda. 

In alte situații, dinții își schimba culoarea ( după tratamentele de canal) sau exista coroane sau lucrări protetice vechi, care dau un aspect lipsit de armonie zâmbetului. Atunci, eviți sa zâmbești si uiți sa te bucuri de viață!

Pentru că îți dorești un zâmbet armonios, care sa încânte privirea, sa iți redea pofta de viață poți apela la o reabilitare mai mult sau mai puțin extinsa (in funcție de necesitați si dorințe) a unuia sau a ambelor maxilare cu coroane si/sau fațete

Când vorbim despre fațete nu înseamnă neapărat ca vom face niște dinți standard, foarte albi – ”Hollywood smile” dar se poate si acest lucru, daca pacienții își doresc.

Fiecare pacient este unic, fiecare persoana are o viziune proprie asupra frumosului, așa ca, fiecare pacient va avea dorințe si așteptări diferite. Îți poți dori un zâmbet natural, firesc, (nimeni nu va observa ca nu sunt dinții tai naturali) sau, îți poți dori un zâmbet alb, strălucitor, “de vedeta”,  care va atrage privirile tuturor. Este perfect normal sa fim diferiți si  sa ne dorim lucruri diferite!

Orice ai alege, este important ca la final, rezultatul  sa corespunda in totalitate cu așteptările tale!

Fatete dentare si coroane dentare rezultat

După aplicarea fațetelor sau coroanelor  gingiile arata roz, fără sa fie inflamate, deoarece ceramica integrala este foarte bine tolerata biologic, mult mai bine decât compozitul din care sunt confecționate obturațiile ceea ce duce la reducerea inflamației gingivale si contribuie si la estetica.

Prepararea dinților pentru fațete este minim invaziva, preparațiile rămân in smalt ceea ce nu are efect dăunător asupra dintelui si nu este nevoie de devitalizarea dinților (așa cum se proceda mai demult când dinții erau pregătiți pentru coroane metalo-ceramice)

Servicii care te-ar putea interesa

Începând de la prima consultație medicul încearcă sa afle care sunt motivele de nemulțumire ale PACIENTULUI .Te vom încuraja din primul moment sa ne spui ce vrei să obții,  tot ce te deranjează la zâmbetul tău actual, cele mai mici detalii, dar si așteptările si dorințele tale!

Toate acestea,  pentru a reuși,  împreună cu tehnicianul dentar , sa satisfacem cat mai bine cerințele tale.

Consultația continua cu o ședință foto, amprente si modele de studiu care sunt analizate si împreună cu tehnicianul dentar se face un “proiect” in ceara care apoi va fi transpus in gura pacientului pentru un “test-drive”. Pacientul va vedea care este forma, dimensiunea si in oarecare măsură se poate testa si culoarea viitorilor dinți. In acesta etapa se pot face modificări pana când pacientul se declara mulțumit. Abia după acesta etapa – când pacientul a văzut, a încercat si a aprobat “proiectul”, se trece la prepararea dinților si la executarea lucrării finale.

Reabilitările estetice cu fațete si/sau coroane presupun multa munca, înțelegere, dorința de cooperare, empatie atât din partea medicului si a tehnicianului dentar cat si a pacientului, care in acest caz este parte din “echipa”. Este nevoie de mai multe ședințe de tratament si cooperare așa ca înțelegerea si o buna relație medic-pacient este indispensabila

Câteodată, pentru rezultate foarte bune si pentru a putea prepara dinții minim invaziv este nevoie de tratament ortodontic înainte de tratamentul protetic pentru a așeza dinții in poziții favorabile.

De asemenea, pentru o armonie cat mai buna, poate fi nevoie si de chirurgie gingivala pentru a alinia nivelul gingiei. Estetica roz este tot atât de importanta ca si estetica alba, iar simetria la nivel gingival se va reflecta in simetrie la nivel dentar

Fiecare pacient care necesita o reabilitare estetica reprezintă o provocare pentru medicul stomatolog si pentru tehnicianul dentar. Este o munca migăloasă, care necesita multa răbdare si pricepere, asemănătoare cu munca unui bijutier. Atât prepararea dinților cat si execuția fațetelor si a coroanelor integral ceramice sunt lucrări de mare precizie care nu sunt recomandate medicilor  începători. De aceea, este foarte important sa informezi corect înainte de a alege un medic, o echipa, deoarece sănătatea ta si zâmbetul tău “stau in mâinile lor”.

× Cum vă putem ajuta?