Skip to main content

Proteza ta veche se desprinde si masticatia devine dificila, ai dinti lipsa si eviti sa zambesti sau sa mananci in public, dintii tai sunt mobili, durerosi si nu mai poti musca din alimente? E bine sa stii ca exista solutii moderne, rapide si minim invazive prin care poti beneficia de o dantura fixa pe implanturi . Exista desigur, si obiceiuri pe care este bine sa le schimbi cand alegi un tratament cu dinti ficsi pe implanturi. Stim cu totii ca dupa orice interventie chirurgicala este nevoie de o perioada de recuperare, de vindecare, mentininera unei igiena riguroase si, binenteles, evitarea unor obiceiuri.

Tratamentul cu implanturi si încărcarea lor (realizarea lucrării protetice-a dinților)  după o  perioada de vindecare de 4-6 luni si tratamentul cu implanturi si dinți ficși in într-o zi sunt doua tipuri de tratamente utilizate in situații diferite si cu indicații specifice!

 

De cele mai multe ori, odată cu pierderea dinților sau cu persistenta infecțiilor , osul se resoarbe, se pierde, atât in înălțime cat si in lățime, astfel încât este necesara realizare unor adiții osoase pentru a asigura suportul implanturilor si bineînțeles,  un rezultat foarte bun si sigur  pe termen lung!

 

Acest tratament presupune inserarea implanturilor, realizarea adițiilor osoase într-o prima ședință care înseamnă intervenția chirurgicală propriu zisă plus un control peste o săptămână

După  3-6 luni, pacientul va primi lucrările protetice definitive ( dinții ficși). Aceasta perioada de așteptare reprezintă perioada in care implanturile se integrează, fac corp comun cu osul iar osul artificial adăugat se vindeca si creste volumul osos. Ea presupune disciplină, atenție când mușcăm , o igienă corectă si  respectarea tuturor indicatiilor primite de la medic.

Fiecare pacient este unic si  fiecare caz este aparte, așa ca, vei primi cea mai buna soluție de tratament potrivita cazului tău atunci când alegi echipa potrivită de medici.  Pentru acest lucru, ai nevoie in primul rând de o consultație.

Consultația

După un examen clinic riguros, după o discuție amănunțita despre problemele tale generale de sănătate, despre medicație, despre dorințele sau așteptările tale, după examinarea investigațiilor imagistice (radiografii, CBCT), echipa noastră de medici va stabili diagnosticul si bineînțeles, vei primi propunerea de soluție, cea mai potrivită pentru situația ta.

Prima etapa – primul pas

In prima etapa a tratamentului se vor realiza : extracțiile dinților care nu mai pot fi recuperate, se vor realiza adițiile osoase necesare si se vor insera implanturile. Par multe manopere, însă, datorita anesteziei nu vei simți nimic. La finalul etapei chirurgicale vei primi toate indicațiile necesare.

Odată încheiata aceasta etapa, in următoarele 3-6 luni, in funcție de situație, are loc procesul de vindecare, in care osul artificial si implanturile se vindecă si se integrează.

Etapa a doua – o etapa intermediara

 

După scurgerea timpului de vindecare, vei face o radiografie de control iar  implanturile vor fi descoperite, adică, in fiecare implant se va înșuruba un dispozitiv provizoriu care conformează gingia.

 

Etapa a treia – ultimii pași spre dantura perfecta

Aceasta ultima etapa aduce si rezultatul mult așteptat, dinții ficși pe implanturi. Aici sunt mai multe ședințe, care implica si  laboratorul de tehnica dentara : amprentarea implanturilor, probe, fotografii , alegerea culorii, a formei, toate acestea pentru ca tu sa te bucuri de un rezultat perfect.

 

Finalul tratamentului este doar atunci când pacientul este perfect mulțumit de rezultat. Dar, odată cu noua dantura, vine si grija fata de noii dinți : igiena orala conform indicațiilor primite si controalele de rutina la cel mult 6 luni distanță între ele, pentru a ne asigura ca te vei bucura de rezultat pe un termen cat mai lung!

Pentru succesul acestui tratament lung și laborios este absolut necesar ca pacientul și echipa de medici să colaboreze îndeaproape, să existe încredere și disponibilitate. Esential, este sa alegi medicii potriviti, care au pregatirea necesara pentru a trata orice caz, oricat de complex, in cele mai sigure conditii!