Skip to main content
Cabinet stomatologic » Noutăți » Sfaturi medicale - Centrul de Implantologie Transilvania » Implanturi dentare și dinți ficși în 24 de ore » Tot ce trebuie sa știți despre dinții ficși pe implanturi in 24 de ore

Oferim zi de zi pacienților soluții de tratament cu implanturi si dinți ficși in 24 de ore, care in funcție de tipul de implant pe care îl au se numesc diferit, de exemplu: All on 4, All on 6, Fast and Fixed, Pro Arch, etc.

Ce reprezintă însă aceste sisteme, de ce sunt  avantajoase pentru pacient , ce indicații specifice au si mai ales, la ce sa ne așteptăm pas cu pas, ca pacienți,  când alegem o astfel de soluție de tratament? Toate acestea le vom  dezbate in acest articol.

Conceptul aflat la baza tuturor acestor variante de tratament este același: In aceeași ședință,  se inseră un număr de 4-6 implanturi in funcție de situație , in poziții prestabilite, se amprentează după care este realizata o lucrare protetica provizorie, lucrare cu care pacientul, in funcție de caz, va pleca din cabinet.  Acest lucru se poate realiza si in situația înlocuirii unui grup mai mic de dinți sau a unui singur dinte, in funcție de situația locala.

In tara noastră acest concept este folosit tot mai des in ultimii ani, însă, este un tip de tratament studiat intens si folosit de peste 16 ani in întreaga lume, cu rezultate foarte bune.

Ce avantaje are el pentru pacienți ? In primul rând, pacientul se va bucura de dinții ficși pe implanturi imediat după intervenție! Va putea merge la munca, va putea  sa zâmbească in public, la petreceri sau orice alta activitate sociala. Toate aceste activități sunt greu de făcut și cel puțin neplăcute fără dinți !

Un alt avantaj ar fi cel financiar, costurile, de multe ori sunt mai mici decât pentru tratamentele clasice si, nu in ultimul rând, durata tratamentului este mai scurta!

Trebuie luat in calcul si un alt aspect, exista pacienți a căror situație se pretează la aceasta soluție si exista pacienți a căror situație clinica nu permite realizarea unor astfel de tratamente. Însă, o echipa bine pregătită îți va oferi cea mai buna soluție de tratament, astfel încât sa te bucuri toată viața de noul tău zâmbet!

Care sunt pașii si la ce sa te aștepți in perioada următoare intervenției?

Alege împreuna cu medicul specialist de chirurgie orala sau maxilo-faciala cea mai buna soluție!

Medicii noștri îți vor oferi mai multe variante de tratament, îți vor explica in detaliu ce presupune fiecare. Ele  diferă in funcție de tipul de implant ales.

Exista variante premium, pe care le vom recomanda mereu datorita calităților implanturilor si a rezultatelor certificate pe termen lung si  nu din interese comerciale. Si, bineînțeles, exista si variante cu prețuri moderate. Odată ce ai ales planul de tratament dorit, te poți programa in cel mai scurt timp pentru intervenție!

E bine să alegi o echipă medicală care-ți trezește încredere, care poate duce la bun sfârșit lucrarea și care-ți oferă soluția optimă pentru atingerea obiectivelor propuse.

Cum se desfășoară intervenția?

In anestezie locala , într-o singura ședință, fără durere! Intervenția este realizata  de către o echipa de medici specialiști si asistente, in cadrul unor cabinet destinat special intervențiilor chirurgicale, deci in cele mai sigure condiții!

Când primesc dinții ficși?

Imediat după intervenție! Ei arata si se simt la fel ca dinții naturali, însă, este o lucrare provizorie! Va trebui sa ai foarte mare grija cu igiena si alimentația! Va fi un aspect nou, cu care, foarte probabil vei avea nevoie de câteva zile pana sa te obișnuiești. Vorbirea, alimentația, mobilitatea limbii vor fi puțin diferite si  gingiile ușor inflamate! Lucrarea definitive, va fi realizata la 6 luni.

Putem spune faptul ca pacienții care au ales acest tip de tratament sunt  foarte mulțumiți de decizia luata iar noua dantura  a avut un impact pozitiv asupra întregii lor vieți.

× Cum vă putem ajuta?