Skip to main content

Este cunoscut faptul că, dacă zâmbești, „cel puțin jumătate din oamenii din jurul tău vor zâmbi și ei”, motiv pentru care este foarte important să ai grijă așa cum se cuvine de dantura ta. Dacă vrei să ai o dantură sănătoasă, este important să știi că indiferent de vârsta ta sau de starea ta generală de sănătate, există tratamente și soluții optime. Cum procedezi, însă, dacă te confrunți cu diabetul? Poți apela acum la tratamentul „vedetă” al stomatologiei: implantul dentar. Găsești în continuare detaliile necesare pentru a obține o sănătate a danturii pe viață, indiferent de vârsta pe care o ai.

1. Implant dentar la diabetici – ce presupune și care sunt riscurile

Unele boli sistemice precum: diabetul, insuficiența cardiacă, osteoporoza sau tumorile pot condiționa aplicarea tratamentului care include implantul dentar, însă tehnologia evoluează permanent și se găsesc soluții optime pentru orice problemă de sănătate.

Specialiștii recomandă implantul dentar datorită beneficiilor aduse pacienților:

  • Stabilitatea garantată, deoarece se inserează direct în os;
  • Prevenirea retragerii sau atrofierii osoase care mențin tinerețea feței;
  • Îmbunătățirea sănătății generale a organismului.

În ultimii ani s-a studiat impactul implantului dentar la diabetici și s-a constatat că reprezintă o soluție eficientă, comparativ cu metodele clasice de tratament precum protezarea în cazul lipsei dinților.

Diabeticii pot fi predispuși la pierderea dinților dacă nu respectă igiena orală sau dacă nu merg periodic la control stomatologic. Din aceste motive se recomandă să găsești soluția cea mai bună pentru a-ți recăpăta zâmbetul sănătos și complet. Precum în cazul unor intervenții chirurgicale, când alegi să apelezi la tratamentul „vedetă” al stomatologiei – implantul dentar – este necesar să-ți faci anumite investigații medicale mai amănunțite, astfel încât să previi riscurile majore. Evaluările medicale vor fi concludente pentru a te hotărî ce cale să alegi și să pornești la drum cu încredere pentru a efectua implanturi dentare care să dureze o viață. Aceste proceduri medicale presupun și adiție de os în cazul în care se constată o calitate îndoielnică și un volum mic a osului pentru implant.

La citransilvania.ro găsești specialiștii cu experiență și tratamente sigure, fără durere de care ai nevoie pentru a-ți recăpăta zâmbetul în condiții optime.

Riscurile care pot apărea în cazul alegerii acestui tratament sau al celui pentru dinți ficși sunt cauzate de boala parodontală care afectează calitatea osului. Este recomandat să soliciți opinia și recomandările specialiștilor înainte de orice decizie. Aceștia îți pot oferi informații despre implanturile dentare care te vor determina să te hotărăști rapid și să te mobilizezi.

Dacă alegi clinica potrivită nevoilor tale și echipa medicală formată din specialiști cu experiență, te bucuri de un tratament eficient, sigur și de calitate.

Studiile susțin că rata de succes a tratamentelor aplicate în cazul diabeticilor este tot mai crescută acum, datorită tehnologiei avansate pe care o utilizează echipele medicale de excepție din clinicile stomatologice.

Servicii care te-ar putea interesa

2. Implant dentar pentru diabetici – sfaturi și recomandări

Implant dentar pentru diabetici - sfaturi și recomandări

Când alegi tratamentul cu implant dentar pentru recăpătarea zâmbetului și pentru a te putea hrăni corect, ești deja conștient de faptul că întreg organismul are de câștigat. Ce rămâne de făcut este stabilirea unei consultații în vederea finalizării cu succes a acestei proceduri medicale.

După începerea tratamentului și inserarea implantului în os, există o perioadă de vindecare. După opinia specialiștilor, osteointegrarea este acum mai crescută datorită tehnologiilor și materialelor eficient folosite.

Dacă alegi medicul potrivit nevoilor tale care studiază permanent și merge la instruiri internaționale, este imposibil să nu capeți încredere și să te simți în siguranță sau „pe mâini bune”. Acțiunile medicului sunt decisive în reușita tratamentului, fie că alegi să efectuezi un implant individual, fie pentru unul multiplu.

Dintre sfaturile și recomandările specialiștilor în general și pentru diabetici, în special, se enumeră:

  • Tratarea cariilor dentare de la apariția acestora;
  • Tratarea paradontozei, dacă aceasta există, pentru a putea începe procedura de implantologie;
  • Curățarea dinților de tartru sau de efectele fumatului;
  • Stabilizarea glicemiei și verificarea acesteia înainte de tratament;
  • Efectuarea controalelor medicale de specialitate pentru prevenirea complicațiilor și după efectuarea tratamentului.

Sănătatea orală este în strânsă legătură cu sănătatea întregului organism, deoarece „organismul este un tot unitar”. Acum, te poți bucura de tratamentele cu implant dentar chiar dacă suferi de diabet și indiferent de vârsta pe care o ai. Medicii stomatologi lucrează în strânsă legătură cu medicii curanți pentru ca tu să ai parte de o experiență sigură, eficientă și fără durere, potrivită stării tale de sănătate.

Dacă în trecut tratamentele stomatologice se realizau cu numeroase restricții și contraindicații acum te poți bucura de noile descoperiri ale științei și tehnicii chiar și în cazul în care ai diabet. Prin urmare, alege soluția optimă atunci când vine vorba de sănătatea dinților, pentru a obține un zâmbet complet. Programează-te acum la o consultație și află care este tratamentul potrivit ție!

Scrie părerea ta