Echipa Centrului de Implantologie Transilvania îți este alături în cadrul fiecărei vizite la clinică, oferind tratamente la standarde internaționale iar, prin atmosfera primitoare, teama de dentist dispare complet.

Te așteptăm în clinicile noastre.

Tratamente fără durere

Execuție rapidă

Dinții arată și se simt natural

Scapi de grija protezelor mobile

cabinet clinica de implantologie transilvania

Tipuri de tratamente

Profilaxie dentară

Prevenția este secretul mentinerii sanatatii orale. Vizita la clinica stomatologică cu regularitate reduce semnificativ riscul dezvoltării infecțiilor cavității orale. Astfel, profilaxia dentară include un set de servicii de prevenție a apariției problemelor la cavitatea orală:

 • Detartraj. Depunerile de tartru pot fi principalul inamic al dinților. Odată scăpat de sub control, acesta devine o problemă majoră pentru gingii și favorizează apariția mobilității dinților și a bolii parodontale care are un singur rezultat final: pierderea dinților.
 • Periaj profesional. Se realizează doar de medicul stomatolog. Acesta reprezintă una dintre etapele necesare procesului de întreținere a sănătății orale. Placa bacteriană este cea care face deseori probleme și astfel periajul zilnic dimineața și seara reprezintă un procedeu insuficient pentru îndepărtarea acesteia.
 • Depistare și tratare carii. Problemele dinților pot fi ascunse atunci când se află în faza incipientă. De exemplu zonele greu accesibile, spațiul dintre dinți unde periuța nu poate curăța în totalitate, pot crea mediul propice de apariție a imperfecțiunilor dentare ce se pot transforma în timp în carii dureroase și imposibilitatea de a mai salva dintele, extracția rămânând singura soluție.
 • Fluorizare dinți. Fluorizarea dinților este un procedeu ce oferă o protecție sporită dinților împotriva eventualelor carii. Tratamentul trebuie efectuat în cabinetul stomatologic și este recomandată curățarea temeinică a dinților pentru rezultate cât mai bune (detartraj și periaj profesional).
 • Sigilare șanțuri și fosete. În completare cu procedeul de depistare și tratare a cariilor, sigilarea șanțurilor își propune același lucru: prevenția apariției și dezvoltării cariilor. Dimensiunea microscopică a șanțurilor dinților necesită un tratament special întrucât periuța de dinți nu poate îndepărta depunerile și microorganismele.

Tratament carii (cu laser).

Vizita la medicul stomatolog trebuie să fie lipsită de durere, iar noi, pentru curățarea cariilor, folosim tehnologie avansată ce se dovedește a fi minim invazivă. Astfel, laserul are capacitatea de a înlătura țesutul afectat, păstrând eficiența metodelor clasice de curățare, însă fără zgomot, fără mirosul frezei și cu beneficii mai mari.

Tratament endodontic

Canalele rădăcinilor dentare și infecțiile din interiorul dintelui sunt tratate prin tehnici moderne și minim invazive. Tratamentul este realizat de medici specializați în microscopie endodontică, având o rată de succes de peste 90% (tratamentele clasice realizate cu ochiul liber fiind de cel mult 60%).

Astfel procedeul asigură tratarea corectă și completă a canalelor radiculare chiar și acelora cu o anatomie modificată.

Tratament parodontoză

Primele semne de boală parodontală sunt reprezentate de:

 • respirație neplăcută
 • gingii inflamate și, implicit, sângerare la periaj
 • sensibilitate și durere în timpul masticației
 • dinți cu mobilitate crescută

Boala parodontală este printre cele mai răspândite afecțiuni dentare și, treptat, duce la pierderea dinților. Prevenția rămâne cea mai bună armă împotriva pierderii dinților, iar un diagnostic în faza incipientă și un tratament corect ajută la menținerea dinților acolo unde le este cel mai bine – pe arcadă.

Ai nevoie de o programare?

Completează formularul online și fă primul pas către un zâmbet perfect!

Completează formularul!

O echipă de specialiști!

Medicii Centrului de Implantologie Transilvania au în comun profesionalismul și devotamentul pentru medicina dentară. Serviciile profesionale oferite de medicii noștri asigură atingerea așteptărilor fiecărui pacient prin atenția și grija pe care le-o poartă acestora. Nu ne oprim din a învăța și din a oferi pacienților satisfacția de a zâmbi cu încredere din nou!

Dr. Adriana Guja

Medic Specialist Stomatologie Generală

„Exigențele mele legate de fiecare tratament depășesc așteptările pacienților”.
Dr. Guja Adriana a absolvit Universitatea de Medicină Dentară „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca în 1999, iar din 2002 este medic specialist stomatologie generală.
Practica sa este axată pe stomatologie restaurativă, protetică și estetică dentară. Din dorința de perfecționare continuă, dr. Adriana Guja participă la cursuri și training-uri pentru tratamente noi și revoluționare, pentru ca pacienții să poată beneficia de cele mai noi metode de tratament tot timpul.
Vă invităm să aflați mai multe despre dr. Guja, la clinicile Centrului de Implantologie Transilvania.

Dr. Balazs Pallfy

Medic Specialist Protetică Dentară

„Zâmbetul pacienților mei mă motivează să ofer tratamente la cele mai înalte standarde”.
Dr. Pálffy Balázs-Ákos a absolvit Facultatea de Medicină Dentară în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mures în anul 2014, iar în 2018 obține titlul de medic specialist în protetică dentară. Activitatea sa se desfășoară în special în efectuarea lucrărilor protetice și a restaurărilor directe. Participă anual la cursuri și congrese, pentru a le oferi pacienților cel mai bun tratament.
Vă invităm să faceți cunoștință cu echipa noastră.
doctor Daniel Costache

Dr. Daniel Costache

Medic Specialist Chirurgie Dento-Alveolară

„Chirurgia orală înseamnă dedicare față de pacient, experiență acumulată și pregătire continuă”.
Dr. Daniel Costache a absolvit Facultatea de Medicină Dentară în cadrul Universității ”Carol Davila” din București în anul 2016, iar din 2019 este medic specialist chirurgie dento-alveolară. Pacienții sunt mereu pe primul loc, motiv pentru care pregătirea noastră medicală este constantă, iar tratamentele aliniate la cele mai înalte standarde.
Vă așteptăm la centrele noastre pentru a cunoaște echipa de medici!
Vezi toți medicii

Programează-te pentru un consult de specialitate!

  Întrebări
  și răspunsuri

  Este tratamentul cariilor cu laser la fel de eficient ca cel clasic?

  Este chiar mai eficient întrucât îndepărtează doar țesutul afectat, aduce o serie de beneficii, printre care diminuarea sau chiar lipsa durerii în timpul curățării, lipsa mirosului, lipsa zgomotului produs în mod clasic de freza de curățare, nu afectează smalțul iar în funcție de complexitatea procedurii poate fi efectuat fără inconveniente și fără anestezie.

  Apariția parodontozei este un proces ireversibil?

  Depinde de stadiul în care se află gingiile. Cel mai recomandat este vizita la un cabinet stomatologic, iar în urma unei consultații temeinice efectuate de medicul stomatolog specialist se pot identifica soluțiile potrivite de tratament. Este recomandat un consult de specialitate și o evaluare a stării țesutului parodontal în fiecare an.

  Detartrajul distruge smalțul?

  Nu. Acesta reprezintă unul dintre cele mai răspândite mituri în stomatologie. Detartrajul și curățarea profesională sunt recomandate o dată la 6 luni, iar pentru fumători – la 3 luni. Aceste procedee sunt pași importanți în procesul de prevenție pentru sănătatea cavității orale și pentru un zâmbet de invidiat.

  Periajul profesional este mai eficient decât cel făcut în fiecare dimineață cu o periuță obișnuită?

  Absolut. De fapt, cele două procese se diferențiază semnificativ. Periajul profesional poate fi făcut doar de un medic stomatolog și presupune îndepărtarea plăcii bacteriene acumulată pe dinți ce nu mai poate fi îndepărtată printr-un periaj normal.

  Ia legătura cu noi!