Skip to main content

Dr. Vlad Iștoan

Medic specialist chirurgie orală și maxilo-facială

Poziție curentă:

 • Fondator Centrul de Implantologie Transilvania- Rețeaua de medicină dentară
 • Director Medical Centrul de Implantologie Transilvania
 • Membru Colegiul Medicilor Stomatologi

Competențe:

 • Chirurgie orală și maxilo-facială
 • Implantologie dentară
 • Reconstrucții dentare totale (intervenții de tip dinți ficși pe implant dentar ALL ON 4 și ALL ON 6)
 • Implanturi dentare sub anestezie locală
 • Implanturi dentare sub anestezie generală sau sedare
 • Adiție de os
 • Sinus lifting

Despre Dr. Vlad Iștoan -abordarea cazurilor și a pacientului:

 

După 10 ani de spital, clinică, catedră, Vlad a realizat că vrea și poate să facă mai mult pentru sănătatea, calitatea vieții și bunăstarea pacienților lui. Așa a început povestea doctorului antreprenor, Vlad Istoan, medic specialist chirurgie maxilo-faciala si fondator al Rețelei de Medicina Dentara – Centrul de Implantologie Transilvania.

Dorința lui de a ajuta oamenii cu probleme grave s-a manifestat devreme, din timpul Facultății de Stomatologie, așa că, după ce a devenit stomatolog, a făcut un rezidențiat de 5 ani de chirurgie maxilo-facială și o a doua facultate, cea de Medicină Generală, devenind chirurg.

Gărzile cu urgențe nenumărate, cazurile complexe de traumă, chirurgie plastică osoasă, cancerele, toate situațiile limită pe care le-a depășit l-au format ca om și ca medic. Bucuria pacienților de a reveni la o viată normală după aceste traume severe, l-au întărit, i-au oferit puterea și motivația să meargă mai departe, să fie tot mai bun.

S-a alăturat echipei de chirurgie plastică osoasă din Germania în spitalele Helios-Hospital-Pforzheimapoi și Medius Clinic Ostfildern-Ruit; apoi în spitalul Universitair Ziekenhuis Brussel din Bruxelles însă nu i s-a părut suficient. Dorința lui de dezvoltare nu-i dădea pace, astfel că a acceptat o nouă provocare: cariera universitară, ca doctorand și cadru didactic.

I-a plăcut entuziasmul tinerilor medici s-a bucurat să transmită cunoștințe și bune practici noilor generații dar mediul de spital și cel universitar au fost doar o etapă în drumul lui. Medicina așa cum o înțelege Vlad înseamnă pasiune, dedicare, responsabilitate, un jurământ pe care îl are mereu în minte.

Iar viziunea lui este să ofere pacienților sănătate reală și bucuria unei vieți normale, mai bune pe care și-a dat seama că o poate pune-n practică doar în clinicile ridicate și conduse de el.

A ales ca supra specializare implantologia, o ramură complexă si frumoasă a stomatologiei, care îi permite să schimbe radical în bine viețile oamenilor care-i bat la ușă. Experiența acumulată în peste 10 ani în implantologie îl ajută să trateze cazuri oricât complexe.

A pornit pe acest drum anevoios încă din perioada de rezidențiat. A spus “Da” tuturor colaborărilor care l-au ajutat să se transforme într-un profesionist desăvârșit: cabinete din Cluj, Zalău, Brașov, Deva, Petrila si chiar si cu o clinica din Londra unde a lucrat ca visiting doctor.

S-a pus mereu în locul pacientului, s-a gândit cum ar vrea să fie tratat, ce și-ar dori de la un cabinet stomatologic. Și-a imaginat rezultatul, apoi a făcut primul pas. Drumul spre Rețeaua de Clinici de medicină dentară Centrul de Implantologie Transilvania a început la Deva în 2017 cu un cabinet mic, chiar foarte mic, la parterul unui bloc pe o stradă lăturalnică: un unit dentar, doi medici , o asistentă și vise mari.

Pacienții au apreciat ce le-a oferit atât din punct de vedere medical, cât și al experienței lor în clinică. Astfel că dezvoltarea a venit natural, echipa s-a mărit și în 2018 a deschis o clinică nouă în Deva. Au urmat apoi o clinică în Cluj.

Visul lui Vlad a fost, este și va fi să ofere oamenilor sănătate reala, tratamente moderne în condiții sigure, cu aparatură performantă și o echipă de specialiști care știu exact ce fac. Practic, un concept nou de clinică de stomatologie în care, fiecare vizită se transformă într-o experiență excepțională.

Diplome și pregătire academică:

Facultatea de medicină: Medicină generală Universitatea de Medicină și Farmacie

,,Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Facultatea de medicină dentară: Stomatologie Universitatea de Medicină și Farmacie

,,Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Experiență și formare profesională:

 • Specializare chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, 2016-2018
 • Membru în comitetul de organizare al simpozionului “40 de ani de chirurgie ortognatică la Cluj-Napoca. 10 ani de tratament modern al diformităților dento-maxilo-faciale”
 • SDA Dental Studio London (visiting doctor), 2018-2019
 • Asistent universitar asociat la catedra de Chirurgie orală și maxilo-facială a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca, 2012-2019
 • Medic specialist chirurgie orală și maxilo-facială Universitair Ziekenhuis Brussel, 2015
 • Medic specialist chirurgie orală și maxilo-facială Helios Klinikum Pforzheim, Germania, 2015
 • Medic specialist chirurgie orală și maxilo-facială la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Clinica de Chirurgie Cranio-maxilo-facială, 2015-2018
 • Medic rezident chirurgie orală și maxilo-facială la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Clinica de Chirurgie Cranio-maxilo-facială, 2011-2015

Îți dorești reconstrucția zâmbetului cu implanturi dentare?

Descoperă serviciile oferite de specialiștii noștri

Vezi detalii – dinți ficși ALL ON 4/6

Vezi detalii – implant dentar

Vezi detalii – adiție de os

× Cum vă putem ajuta?