Medicii noștri sunt specializați în pedodonție ce se ocupă cu profilaxia și tratamentul afecțiunilor specifice dentiției temporare la copii și a dentiției permanente la adolescenți.

Pe lângă faptul că micuții au necesități și afecțiuni dentare diferite de cele ale adulților, ei au nevoie de un mediu în care să se simtă confortabil în timpul vizitei la dentist. Frica de dentist apare la o vârstă fragedă și, dacă nu este gestionată eficient și timpuriu, poate afecta în mod negativ sănătatea orală a unui adult.

În clinicile  noastre, dentistul pentru copii oferă atât educarea părinților și a copiilor pentru a întelege cât de importantă este menținerea unei sănătăți dentare optime, cât și familiarizarea micului pacient cu atmosfera din clinci și cu instrumentarul de lucru.

 

Echipă de dentiști pentru copii experimentați în tratarea pacienților cu vârste fragede

Experiența copilului va fi una pozitivă și plină de încredere

Prevenția unor afecțiuni grave în sănătatea orală a unui adult

Eliminarea fricii de dentist

cabinet clinica de implantologie transilvania
copil la dentist

Dințișori sănătoși

01

Prima consultație

Prima impresie contează, de aceea este recomandat ca părinții să îi aducă pe cei
mici într-o consultație de acomodare cu personalul medical și aparatura.

02

Planul de tratament

La fel ca în cazul adulților, dentistul pentru copii va realiza un plan de tratament dacă se constată apariția cariilor sau alte probleme dentare.

03

Implementarea tratamentului efectiv

În funcție de situație, poate fi nevoie ca cel mic să facă mai mult de o vizită la medicul pedodont. Cu răbdare și grijă maximă, micii pacienți vor primi un tratament adecvat.

04

Control periodic

Încurajăm părinții să nu neglijeze igiena orală a copiilor și să se prezinte la cabinet pentru o consultație de rutină de două ori pe an.

Prevenția joacă un rol esențial în limitarea afecțiunilor dinților de lapte prin igienă corespunzătoate și reguli bine stabilite privind alimentația sănătoasă și rutina de curățare a dinților

Programează-ți micuțul la un control

Programează-te!

Programează-te pentru un consult de specialitate!

  Dentist pentru copii –
  Întrebări și răspunsuri

  Când ar trebui să facem o vizită dentistului pentru copii?

  Este important ca cel mic să se familiarizeze cu ideea de dentist și să nu se sperie. De aceea, este indicat ca părinții să aducă copilul în cabinetul medicului înainte de a avea vreo problemă dentară, înainte de a apărea dureri de dinți. Un prim control de rutină îl va face să înțeleagă importanța mersului la cabinet.

  Și dinții de lapte se pot caria?

  Cu siguranță. De aceea este esențială vigilența părinților și verificarea periodică a danturii celui mic de către un dentist pentru copii.

  Ce înseamnă sigilarea dentară?

  Prin sigilare, dinții copilului sunt acoperiți cu un material ce va funcționa precum un scut între mâncare și dintele celui mic. Acest material protejează suprafața dintelui de substanțele nocive precum zahărul, ce favorizează în timp apariția cariilor.

  Se pot sigila și dinții de lapte?

  Bineînțeles. Atât dinții de lapte cât și cei permanenți se pot caria și pot deveni dureroși. De aceea, se recomandă sigilarea dinților și a măseluțelor mai ales dacă cel mic prezintă o predispoziție spre dezvoltarea cariilor.

  Ia legătura cu un dentist pentru copii!