Există cazuri complexe ce necesită reconstrucții și adiții osoase.
Odată cu pierderea dinților se resoarbe și osul maxilar sau mandibular motiv pentru care, în foarte multe situații, este necesară reconstrucția osului pierdut cu ajutorul osului artificial.

De cele mai multe ori, aceste reconstrucții se realizează în aceeași ședință cu inserarea implanturilor, însă, în cazurile de resorbție severă, va fi nevoie și de o perioadă de așteptare pentru vindecarea osoasă.

Bontul protetic reprezintă legătura dintre șurub și coroana dentară. Coroana este realizată din zirconiu integral, ceramică pe structură de zirconiu sau ceramică pe structură metalică, fiind fixată prin cimentare sau înșurubare. Astfel se poate înlocui un singur dinte sau o arcadă întreagă.

 

cabinet clinica de implantologie transilvania
medic explicând ce presupune adiția osoasă
Avantaje

De ce să ne alegi

 • Implanturile dentare sunt concepute pentru a arăta, a se simți și a funcționa exact ca dinții naturali.
 • Durata de viață a implanturilor dentare o poate depăși pe cea a dinților naturali.
 • La Centrul de Implantologie Transilvania rata de succes a integrării implanturilor este de 99%.
 • Acestea au un rol deosebit de important in reluarea masticației corecte, cu impact pozitiv asupra sănătății întregului organism
Cum lucrăm?

Etape

Etapa incipientă
Se realizează inserția implantului în osul mandibular sau maxilar și realizarea adițiilor osoase în aceeași ședință în cele mai multe situații..

Etapa intermediară
Vindecarea se realizează pe o perioadă minimă de 3 luni.

Etapa finală
Descoperirea implanturilor și aplicarea șuruburilor de vindecare pentru conformarea țesuturilor moi.

Pași simplii către un zâmbet perfect, cu un implant sigur

01

Vii la consultație

Obține o programare și discută cu medicii specializați pe implantologie dentară! Consultul inițial este primul pas către o dantură perfectă.

02

Stabilim pașii necesari

Ești informat până în cele mai mici detalii despre investigațiile suplimentare de care ai nevoie, analize și nu numai.

03

Realizăm planul de tratament

Îți prezentăm care sunt alternativele și planurile de tratament pentru care poți opta, estimările de timp și costurile.

04

Ești gata pentru un nou zâmbet

Începem planul de tratament și lucrăm intens la recuperarea zâmbetului tău.

Programează-te pentru un consult de specialitate!

  Adiția osoasă –
  Întrebări și răspunsuri

  Care sunt cauzele pierderii osoase?

  Există câțiva factori ce favorizează pierderea de os și anume procesul de îmbătrânire, dinții lipsă, paradontoza, purtarea unei proteze mobile o perioadă îndelungată de timp. În vederea inserării unui implant, medicul va face toate investigațiile necesare pentru a stabili dacă pacientul are sau nu nevoie de adiție osoasă.

  Cât durează vindecarea în cazul adiției osoase?

  Procesul de vindecare diferă de la pacient la pacient însă poate dura chiar și un an. Dacă nu este vindecat, procesul de implantare nu poate avea loc.

  Este nevoie de o pregătire anume înainte de adiția osoasă?

  Pentru a putea realiza augmentarea osoasă, pacientul trebuie să nu prezinte niciun fel de infecție la nivelul cavității bucale. În urma unei consultații amănunțite, medicul stomatolog specialist va determina dacă pacientul se califică pentru adiția osoasă.

  Care sunt avantajele adiției osoase?

  În primul rând, aceasta asigură suportul potrivit pentru implantul dentar, dar îmbunătățește și aspectul fizic, oferind un aspect natural al gingiei, îmbunătățește igiena dentară

  Ce garantează că procedura este un succes?

  Este vorba despre un cumul de factori, și aici putem discuta despre abilitățile medicului specialist, materialele și aparatura utilizată în cadrul intervenției. Însă și pacientul joacă un rol important, acesta fiind nevoit să respecte cu strictețe indicațiile medicului privind o igienă orală impecabilă, să evite fumatul, medicația și să se prezinte la toate controalele post-intervenție.

  Ia legătura cu noi